Van Bommel hoopt dat Ajax het hoofdtoernooi van de CL haalt

14 augustus 2018, 08:50   Bijgewerkt: 14 augustus 2018, 17:09

PSV-trainer Mark van Bommel hoopt dat Ajax het goed gaat doen in de Champions League. De coach zou het een goede zaak vinden als de Amsterdammers het hoofdtoernooi van het miljardenbal halen, ondanks dat het financieel enkele miljoenen scheelt. In dat geval moet PSV namelijk de tv-gelden delen. Dan moet de formatie van Erik ten Hag dinsdagavond in elk geval wel een goed resultaat boeken tegen Standard Luik.

"Zowel PSV als Ajax moet het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken. Zoveel kansen om punten te pakken voor de ranglijst van de UEFA krijgen we niet en we moeten er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen", vindt Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad. PSV neemt het zelf in de play-offs, de laatste ronde voor de groepsfase, op tegen Qarabag FK of BATE Borisov.

Nog voor de nederlagen van Feyenoord en Vitesse heeft Nederland de twaalfde plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst al verloren aan Denemarken. Dat terwijl plaats elf en twaalf een grote meerwaarde zijn. Wel zijn Oostenrijk (elfde) en Denemarken (twaalfde) nog binnen bereik van Nederland, al zijn dan de prestaties van Ajax en PSV in de CL wel van groot belang.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen