Cocu en Promes stranden en kunnen CL vergeten

14 augustus 2018, 21:56   Bijgewerkt: 15 augustus 2018, 09:34

Philip Cocu gaat als coach van Fenerbahçe niet de Champions League in. Het lukte de Turken niet om de nederlaag tegen Benfica uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Ook Quincy Promes speelt dit seizoen geen wedstrijden in het miljoenenbal. Met hem in de basis werd Spartak Moskou uitgeschakeld door PAOK Saloniki.

Fenerbahçe – Benfica: 1-1

De opdracht voor Cocu en de zijnen was duidelijk. De 1-0 achterstand tegen Benfica, opgelopen in Portugal, moest worden weggewerkt. Al snel bleek dat de Portugezen daar anders over dachten, want na twintig minuten maakte Gedson Fernandes de openingstreffer voor de bezoekers.

Daardoor moesten Cocu en co drie keer scoren en dat bleek een onmogelijke missie. De wedstrijd eindigde nnog wel in een 1-1 gelijkspel, dankzij een treffer van Alper Potuk in de blessuretijd van de eerste helft. Benfica wint daardoor over twee wedstrijden met 1-2 en plaatst zich daardoor voor de play-offs.

Spartak Moskou – PAOK Saloniki: 0-0

Quincy Promes mag het zich aanrekenen dat Spartak Moskou geen Champions League speelt. In de heenwedstrijd in Griekenland kreeg de Nederlander bij een 3-2 achterstand de kans om vanaf de strafschopstip gelijk te maken, maar wist hij die buitenkans niet te benutten. Daardoor verloor Spartak de eerste wedstrijd en moest het de return winnen.

In Rusland zat een overwinning tegen het stugge PAOK er niet in. Spartak wilde wel, maar kon de Griekse muur niet slechten. Het feit dat spits Luiz Adriano na dik een half uur spelen met rood kon vertrekken, hielp natuurlijk ook niet mee. Zodiende gaat niet Spartak, maar PAOK naar de laatste horde voor het miljoenenbal.