Ajax swingt tegen Luik en blijft op koers voor Champions League

14 augustus 2018, 22:26

Ajax heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plek in de laatste Champions League-voorronde. De Amsterdammers ontdeden zich vol overtuiging van Standard Luik: na een 2-2 gelijkspel in Wallonië eindigde de confrontatie in de Johan Cruijff Arena in 3-0. Klaas-Jan Huntelaar, aanvoerder Matthijs de Ligt en David Neres gaven met hun doelpunten gestalte aan de klinkende zege. Het Oekraïense Dynamo Kiev rekende eerder op de avond af met Slavia Praag en zal met Ajax strijden om een plek in de poulefase van de Champions League.

De vier spelers die tegen Heracles Almelo nog rust hadden gekregen, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Huntelaar, keerden dinsdag terug in de basis. De intenties van de Amsterdammers waren direct vanaf de aftrap duidelijk: onder aanvoering van De Ligt en Hakim Ziyech werd direct de weg naar voren gezocht. Het leverde aardige kansen op voor Huntelaar en De Ligt.

Dat Standard het eerste half uur schadevrij doorkwam, was vooral te danken aan de fysiek indrukwekkende verdediger Christian Luyindama. De openingstreffer voor Ajax kwam er echter toch. Huntelaar bekroonde een vlot lopende aanval over links door een voorzet van Tagliafico bij de eerste paal binnen te werken met buitenkant rechts. The Hunter leek overigens nipt buitenspel te staan.

 

De 1-0 vormde het startsein voor een reeks aan kansen voor Ajax, waarvan er één tegen de touwen e

indigde. De Ligt kwam na een hoekschop het hoogst van iedereen en had het geluk dat Renaud Emond de bal onderweg nog toucheerde: 2-0. Neres was met een fraai geplaatste inzet nog dichtbij de derde Ajax-treffer, maar raakte de paal.

Opstellingen en beoordelingen*    

Ajax: André Onana 6; Noussair Mazraoui 6 (76. Rasmus Kristensen -), Matthijs de Ligt 8, Daley Blind 6.5, Nicolas Tagliafico 8; Lasse Schöne 5.5, Hakim Ziyech 8 (90. Zakaria Labyad -), Frenkie de Jong 6.5; Dusan Tadic 7, Klaas-Jan Huntelaar 7, David Neres 7.5 (82. Donny van de Beek -)

Standard Luik: Guillermo Ochoa 6; Luis Cavanda 5 (66. Sébastien Pocognoli 6), Christian Luyindama 7.5, Konstantinos Laifis 5.5, Collins Fai 6.5; Razvan Marin 5, Uche Agbo 5.5, Samuel Bastien 4.5 (53. Gojko Cimirot 5.5); Mehdi Carcela 4.5, Renaud Emond 4.5 (78. Orlando Sá -), Paul-José Mpoku 5

Man of the match: Nicolas Tagliafico

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen