FC Twente haalt tweede versterking op bij Sevilla

15 augustus 2018, 13:51   Bijgewerkt: 15 augustus 2018, 16:55

Cristian Gonzalez is de tweede speler van Sevilla die FC Twente komt versterken. De Tukkers hebben woensdag de huur van de verdediger afgerond. Aitor Cantalapiedra kwam eerder ook over vanuit Spanje, hij tekende een tweejarig contract.

De Uruguyaan werd opgeleid in zijn vaderland bij de club Danubio, waar Sevilla hem twee jaar geleden oppikte. Gonzalez wist de stap naar de hoofdmacht van Sevilla niet te maken. Volgens Ted van Leeuwen, technisch directeur van Twente, noemt Gonzalez een 'no-nonsense' verdediger.

"Hij kwam beschikbaar omdat Sevilla Atletico (het reserveteam van Sevilla, red.) uit Segunda degradeerde. Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, beschikt hij over voldoende routine", zegt Van Leeuwen op de website van de Tukkers. "We zijn erg blij dat hij FC Twente wil komen helpen."

Met de Uruguyaans jeugdinternational, die ook over een Italiaans paspoort beschikt, in de selectie heeft trainer Marino Pusic nu acht verdedigers voor vier posities. "De toegenomen concurrentie moet niveau verhogend werken. Het fundament is gelegd", aldus Van Leeuwen.

Twente trapt vrijdag het Eerste Divisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen