Omstreden rode kaart wordt Vitesse fataal in Basel

16 augustus 2018, 21:54   Bijgewerkt: 16 augustus 2018, 23:40

Vitesse is er niet in geslaagd om de volgende voorronde van de Europa League te halen. Hoewel de Arnhemmers zich prima staande hielden tegen FC Basel, werd de ploeg van Leonid Slutsky een rode kaart van Jake Clarke-Salter fataal. De verdediger werd na een half uur weggestuurd vanwege gevaarlijk spel, waarna Arlind Ajeti ook meteen 1-0 maakte. Vitesse kwam die klap niet meer te boven.

En die uitschakeling had zéker anders kunnen zijn. In het eerste half uur kwam de ploeg van Leonid Slutsky namelijk amper in de problemen en kreeg het zelfs enkele kansjes, via Matus Bero (kopbal) op de openingstreffer in het St. Jakob-Park, dat overigens bij lang en na niet was uitverkocht. Wellicht hadden de Zwitsers niet zoveel vertrouwen in Basel, dat dit seizoen tot dusver zeer matig presteerde. Tegen Vitesse werd de ploeg echter een handje geholpen door de arbiter van dienst.

Voor Vitesse heel nadelig. Want uit de gegeven vrije trap na de rode kaart, verdiende de thuisploeg een corner, waaruit Ajeti heel knap raakt knikte in de verre hoek: 1-0. Terecht of niet, maar binnen enkele minuten werd de Europese droom voor Vitesse definitief ten gronde gewerkt. Een virtuele 2-0 achterstand goedmaken in een uitduel met tien man bleek simpelweg een mission impossible. Opgeven deed de ploeg uit Arnhem, gesteund door zo'n 800 fans, echter niet.

De rode kaart en daaropvolgende tegentreffer deden Vitesse uiteindelijk de das om in Zwitserland. Hoewel de ploeg van Slutsky tot de slotsecondes bleef ploeteren en overeind ook bleef, viel er aan de overwinning voor FC Basel niets af te dwingen. Althans: bijna niets. Want wat als de VAR wel als al was ingevoerd in Europa. Wie weet wat Vitesse dan had kunnen doen. Maar als telt niet: anders dan vorig seizoen komt Vitesse niet uit in de groepsfase dit seizoen. FC Basel gaat het opnemen tegen Apollon Limassol in de laatste voorronde van de EL.

De opstelling en beoordelingen*:

Vitesse: Eduardo 6,5, Vyacheslav Karavaev 7, Maikel van der Werff 6, Jake Clarke-Salter 6,5, Alexander Büttner 7, Thulani Serero, Matus Bero (30 Rasmus Thelander 5,5) , Navarone Foor 5, Roy Beerens 5 (82. Mitchell van Bergen -), Tim Matavz 4,5 (71. Oussama Darfalou -), Bryan Linssen 6

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen