Nederland is afhankelijk van Ajax en PSV op de coëfficiëntenlijst

17 augustus 2018, 07:37   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 11:32

Nederland heeft opnieuw een tik gekregen op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Hoewel Ajax won van Standard Luik, betekenden de nederlagen van Vitesse en Feyenoord dat Nederland opnieuw afzakt en Denemarken en Oostenrijk ziet uitlopen. Het lot ligt daarom nu in handen van Ajax en PSV, dat goede resultaten moeten boeken om de doelstelling nog te halen.

De elfde plaats overnemen van Oostenrijk, een plek die op bijna zeker recht geeft op een rechtstreekse deelnemer in de Champions League, was namelijk het doel. Een rechtstreeks ticket is sinds dit seizoen namelijk niet meer het geval voor de kampioen van Nederland, waardoor ook PSV in de voorronde al actief is. Maar waar Feyenoord, AZ en Vitesse eruit vlogen, wonnen de Deense clubs in de Europa League wél. Alleen FC Nordsjaelland vloog eruit.

Ook Oostenrijk doet het dit seizoen nog altijd beter dan Nederland, al is de achterstand nog wel te overzien. Als PSV en Ajax zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, levert dat een nodige boost op voor Nederland. Mochten zij het niet halen, dan kunnen ook Griekenland (14e), Kroatië (15e) en Tsjechië (16e) zomaar eens in de nek gaan hijgen. Andersom is nummer tien Turkije wel helemaal uit beeld voor Nederland.

De stand van zaken

#11 Oostenrijk: 26.350

#12 Denemarken: 25.650

#13 Nederland: 25.133

#14 Griekenland: 24.100

Bron data: Kassies

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen