AZ geeft Velthuizen een stage-kans, door blessure De Boer

17 augustus 2018, 10:18   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 11:28

AZ heeft Piet Velthuizen de komende dagen op proef. Omdat Rody de Boer donderdag een schouderblessure opliep en Gino Coutinho deze zomer vertrok bij de Eredivisionist, is er een evenaren tweede doelman nodig in Alkmaar. Wellicht gaat Velthuizen voorlopig die rol vervullen en dat zou een hereniging betekenen met coach John van den Brom, met wie hij een goede relatie heeft.

Dat laat AZ weten via de clubkanalen. Na de trainingsstage wordt bepaald of het verblijf van Velthuizen in Alkmaar een vervolg krijgt. De pas zeventienjarige Jasper Schendelaar is op dit moment achter Marco Bizot de enige overgebleven doelman over wie Van den Brom kan beschikken, omdat Nick Olij (22) is verhuurd aan TOP Oss.

Omdat De Boer - hij kwam deze zomer over van Telstar en AZ ziet in hem een keeper voor de toekomst - enkele maanden uit de roulatie ligt, is er dus een tweede keeper nodig in Alkmaar. Velthuizen is transfervrij nadat hij vertrok bij Omonia Nicosia afgelopen winter en kwam daarvoor uit voor onder andere Vitesse, Hérucles Alicante en Hapoel Haifa. Ook speelde hij één officiële interland voor Nederland. Wellicht komt daar dus een periode in Alkmaar bij.

Van den Brom werkte bij Vitesse eerder samen met Velthuizen. De twee hadden een uitstekende band in Arnhem. "Laat ik heel eerlijk zijn: John was voor mij als een tweede vader", vertelde de goalie ooit in een interview. In onderstaande video gaat de coach van AZ in op de blessure van De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen