Girondins Bordeaux ontslaat Poyet na persconferentie

17 augustus 2018, 11:22   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 14:48

Een bizarre rel bij Girondins Bordeaux: trainer Gustavo Poyet is ontslagen bij de Franse club. Dat deed het na een persconferentie, waarin de coach de vloer aanveegde met de gehele clubleiding. Ingrijpen van de perschef hielp ook niets, want de coach liet zich niet tegenhouden. Officieel staat hij eerst een week op non-actief, maar terugkeren zal Poyet vermoedelijk niet meer in Bordeaux. 

"Het is eens schande voor mij, de spelers en de fans", foeterde de woedende coach over de verkoop van bepalende spelers Malcom en Diego Rola. Daar kwam de transfer van Gaëtan Laborde nog bij donderdag. "Ik smeekte om hem niet te verkopen tot we een vervanger hadden. Bij mijn aankomst in het hotel was Gaëtan er niet. Dat kan ik niet accepteren, ik eis uitleg. Dan zullen we wel zien of ik doorga. Ik geef niets om de clubleiding. Ze praten continu achter mijn rug om."

{image[328120][right-half][]}De coach, die in januari 2018 werd aangesteld bij de Franse club, met wie hij de eerste wedstrijd in de Ligue 1 verloor van Strasbourg, liep daarna weg. Ondanks alle onrust plaatste hij zich donderdag nog wel voor de laatste voorronde van de Europa League. Poyet zal de dubbele ontmoeting met AA Gent echter niet meer meemaken als hoofdcoach. Hoewel hij zelf (nog) niet opstapte, heeft de club zijn afscheid inmiddels bevestigd.

Poyet was eerder werkzaam bij onder meer AEK Athene, Sunderland, Brighton & Hove Albion en Real Betis. Dit was z'n eerste Franse club als coach. "De grenzen tijdens de persconferentie zijn overschreden", liet de president van de club weten. Eric Bedouet is voorlopig Poyet's vervanger, waarna de voorzitter weer met Poyet gaat praten. De kans dat er nog een verzoening komt, is bijzonder klein.

Bekijk hier de bizarre persconferentie:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen