AZ gaat samenwerken met neurowetenschappelijk bedrijf in jeugd

17 augustus 2018, 12:21

AZ gaat een bijzondere samenwerking aan in de jeugdopleiding: de club heeft zich officieel verbonden aan BrainsFirst, een neurowetenschappelijk bedrijf. De afgelopen zes jaar werd er al verkennend samengewerkt, maar vanaf heden wordt dat intensiever. "Door te weten waartoe spelers op cognitief vlak in staat zijn, hebben wij nog meer mogelijkheden hen een opleiding op maat te bieden", aldus hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg.

Zo gaat de club het breinpotentieel meten van de talenten, iets dat bijvoorbeeld ook gebeurt in de luchtvaart en de financiële wereld. In dit geval gaat het overigens wel om het voetbalbrein. Want, zo heeft de samenwerking opgeleverd: topvoetballers vertonen binnen de lijnen hoogbegaafd gedrag. "Uiteraard moeten ook je fysieke, motorische, tactische en technische vaardigheden goed zijn, anders zal je het niet redden. Maar onze tool is wel een onmisbaar puzzelstukje in het herkennen en vervolgens opleiden van topspelers", aldus Eric Castien van BrainFirst.

Ook vanuit AZ bevalt de samenwerking tot dusver goed. "BrainsFirst brengt de cognitieve capaciteiten op voetbalgebied in kaart. Daardoor worden wij in staat gesteld ons huiswerk aan de poort nog beter te doen en bij binnenkomst van nieuwe spelers helder voor ogen te hebben welke potentie zij hebben", aldus Brandenburg. Na zes seizoenen wordt samenwerking dus officieel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen