Aankoop Rienstra is meteen inzetbaar voor sc Heerenveen

17 augustus 2018, 15:52

SC Heerenveen-aankoop Ben Rienstra is zondag tegen Vitesse inzetbaar. De middenvelder, die woensdag overkwam van AZ, start in de eerste thuiswedstrijd van de Friezen waarschijnlijk op de bank. Jan Olde Riekerink lijkt te kiezen voor Rodney Kongolo als vervanger voor de geschorste Morten Thorsby, die tegen PEC Zwolle twee keer scoorde én een rode kaart kreeg.

Met Rienstra in de gelederen is Olde Riekerink tevreden over de selectie, die volgens de oefenmeester over mentale veerkracht beschikt. "Je zag het zelfs bij die zeperds tegen Hoffenheim (8-2 verlies, red.) en Levante (3-1 verlies, red.) en ook nu weer: de jongens staan na een achterstand altijd weer op", citeert de Leeuwarder Courant de trainer van Heerenveen. "Dat is iets structureels in deze groep."

Na de 2-3 overwinning bij PEC Zwolle heeft Heerenveen vertrouwen richting het duel met Vitesse. Maar Olde Riekerink is op z'n hoede voor de Arnhemmers. Hij verwacht niet dat de uitschakeling in de Europa League voor een geknakt Vitesse heeft gezorgd. "Ik denk dat ze het al wat zagen aankomen. Vitesse is sterk. Ze spelen herkenbaar en hebben mensen die uit het niets kunnen scoren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen