Nederlands vrouwenelftal onder 20 uitgeschakeld op WK

17 augustus 2018, 19:17

Het doek is gevallen voor het Nederlands vrouwenelftal onder 20 op het WK. De ploeg van Michel Kreek werd vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales door Engeland, waarvan met 2-1 verloren werd. Kreek spreekt desondanks van een mooie ervaring.

Nederland kwam vroeg op voorsprong tegen Engeland, maar verloor toch met 2-1. "We zijn nu natuurlijk enorm teleurgesteld met z'n allen, maar de meiden mogen ook trots zijn. Het niveau op dit WK is ongelooflijk hoog", reageert Kreek op de website van de KNVB. "Als je heel reëel bent, was Engeland de betere ploeg. We wisten dat ze over een dodelijke omschakeling beschikten met Lauren Hemp en Georgia Stanway. Een echt wapen, waar ze ook vandaag goed gebruik van maakten."

Kreek is niet ontevreden over het toernooi van zijn team. "We halen hier de kwartfinale en dat is iets om trots op te zijn bij het WK-debuut", zegt hij. "Op dit hoogste podium hebben de meiden zich op een uitstekende manier getoond. Natuurlijk zijn er dingen te verbeteren als we echt naar de Europese en mondiale top willen. De toplanden hier doen alles net even sneller en doortastender. Willen we die concurrentie aan, dan zullen we daar stappen in moeten zetten. Maar voor nu was het WK een onvergetelijke ervaring voor de hele ploeg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen