Weghorst gaat 'vrij ver': "Drang om top te halen overstijgt alles"

18 augustus 2018, 12:21

Wout Weghorst is bezig een prachtige carrière op te bouwen. Via FC Emmen, Heracles Almelo en AZ belandde hij in de Duitse top bij VfL Wolfsburg. Daar gaat hij nu proberen om een doelpuntenmachine te worden. De spits doet er alles aan om te slagen.

Weghorst is naar eigen zeggen 24 uur per dag met voetbal bezig. "Ik bewandel mijn eigen, onafhankelijke weg", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik wil meer doen dan de rest, omdat ik mijn succes behaal door dat stukje extra. De standaard die ik hanteer, is niet de standaard van heel veel mensen. Ik ga vrij ver. Dit wordt mijn zevende seizoen als profvoetballer en sinds mijn eerste jaar bij FC Emmen draait mijn leven 24 uur per dag om voetbal. Ik ben en leef heel egoïstisch, ook naar mijn vriendin toe. Voor mij is er geen middenweg. En ik ben ook de eerste om toe te geven dat het niet makkelijk is om met mij te leven."

"Ik weet zelf ook heel goed dat ik een gebruiksaanwijzing heb", vervolgt de 26-jarige spits. "En ik maak het mezelf ook niet makkelijk met mijn manier van sportbeleving. Heel veel mensen houden er niet van en vinden het te veel. Ik word daarom ook vaak afgemaakt en veroordeeld. Daar baal ik ook echt wel van, hoor. Speel je een wereldpot, maak je twee goals en dan gaat het na afloop alleen maar over dat ik als een debiel loop te juichen. Uiteindelijk wil iedereen dat er positief over hem wordt gepraat. Maar mijn drang om mijn persoonlijke top te halen, overstijgt alles."

Weghorst staat inmiddels op drie interlands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen