Ajax dankt de VAR bij zeer moeizame overwinning op VVV-Venlo

18 augustus 2018, 20:25   Bijgewerkt: 18 augustus 2018, 21:52

Ajax heeft zaterdagavond op bezoek bij VVV-Venlo met heel veel pijn en moeite gewonnen. In Limburg mocht het vooral de VAR danken dat er niet, net als vorige week, puntverlies werd geleden. In de eerste helft keurde hij een treffer van Martin Samuelsen af, vanwege shirtje trekken. En vlak voor het einde van de wedstrijd greep de VAR wederom in, waarna Kevin Blom Ajax een penalty gaf. Dusan Tadic faalde niet vanaf elf meter en bracht zijn ploeg de eerste zege in de Eredivisie. 

Hoewel Erik ten Hag nog had gewaarschuwd dat zijn ploeg het uit zichzelf moest laten zien ondanks dat er geen Champions League-ambiance hangt in De Koel, was het VVV-Venlo dat sterk begon. Nog binnen de minuut kregen de Limburgers een kopbal van dichtbij, maar Jay-Roy Grot kopte over het doel. Gelukkig voor Ten Hag was het geen voorbode voor wat er komen zou, want Ajax nam wel het initiatief in Limburg. Uit combinaties tussen Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Frenkie de Jong ontstonden de meeste kansen.

Vlak voor de pauze werd een hoge ingooi vanaf links bijvoorbeeld niet goed weggewerkt door Ajax, waardoor de bal terechtkwam bij Martin Samuelsen. De aanvaller kreeg de bal een meter achter de penaltystip en volleerde de bal klinisch in de linkerhoek achter Onana: 1-0. Nadat heel De Koel klaar was met juichen, had de VAR de tijd om het doelpunt te bekijken. Hij adviseerde scheidsrechter Kevin Blom om zelf de beelden te bekijken, want Samuelsen had Tagliafico beet vlak voor hij de bal aannam. Blom vond het shirtjetrekken zwaar genoeg om de treffer af te keuren, waardoor Ajax ontsnapte aan een heel vervelende achterstand vlak voor de pauze.

Ook het inbrengen van Carel Eiting en Donny van de Beek hielp Ajax weinig, want elke aanval was wel dreigend, maar nooit gevaarlijk. Met voorzetten van Nicolas Tagliafico en diezelfde Eiting die kansloos over de achterlijn rolden en het feit dat Ajax geen enkele uitgespeelde kans kreeg, zorgden voor een zeer slechte tweede helft.

Toch was er nog een reddende Engel: na een hoge bal op Huntelaar, werd de aanvaller gesandwicht door onder andere Janssen. Hoewel Blom niet ingreep, deed de VAR dat wel. Blom ging de beelden bekijken en legde de bal op elf meter. Tadic schoot feilloos binnen en hoewel VVV-Venlo nog aanzette en hoopte op een strafschop - heel De Koel smeekte om de VAR - ging Blom ditmaal geen beelden meer kijken. Ajax pakt de eerste zege van het seizoen, maar zo overtuigend als in de Champions League is het vooralsnog in de Eredivisie zeker niet. 

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7,5; Christian Kum 7, Jerold Promes 7, Nils Röseler 6,5, Roel Janssen 6; Moreno Rutten 6, Danny Post 7, Peter van Ooijen 5,5; Martin Samuelsen 7, Ralf Seuntjens 6,5 (70. Johnatan Opoku -), Jay-Roy Grot 6

Ajax: Andre Onana 6; Noussair Mazraoui 5, Matthijs de Ligt 6,5, Daley Blind 5 (82. Donny van de Beek -), Nicolas Tagliafico 5,5; Lasse Schöne 5 (72. Carel Eiting -), Frenkie De Jong 6, Hakim Ziyech 6; David Neres 5 (26. Zakaria Labyad 4), Klaas-Jan Huntelaar 5, Dusan Tadic 7

Man of the match: Lars Unnerstall

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen