PSV ontsnapt aan puntverlies dankzij Rigo tegen Fortuna

18 augustus 2018, 22:45   Bijgewerkt: 19 augustus 2018, 09:27

Mark van Bommel heeft met PSV zijn oude jeugdliefde in de slotfase pijn gedaan. De promovendus leek lang een punt over te houden aan het duel met PSV door de gelijkmaker van Andrija Novakovich, maar evenals Ajax sloegen ook de Eindhovenaren laat toe op Limburgse grond. Daarvoor had het overigens geen VAR nodig, want die was door technische problemen amper beschikbaar in Sittard. Invaller Dante Rigo maakte aan het begin van de blessuretijd de winnende treffer uit de kluts: 1-2.

Met de waarschuwing die Ajax kreeg tegen VVV-Venlo wist PSV dat het op Limburgse bodem beter moest doen. Waar de Amsterdammers gered werden door de VAR, kon dat voor PSV niet. De verbinding vanuit Sittard met Zeist was er namelijk niet in de eerste helft, waardoor de Eindhovenaren het helemaal zelf moesten doen. Toch werd de ploeg van Mark van Bommel gered in het begin: uit een counter werd Gavin Vlijter weggestuurd en hij stond oog in oog met Jeroen Zoet. De keeper redde zijn ploeg door knap in te grijpen.

Het was een van de schaarse kansen van Fortuna Sittard, dat werd teruggedrongen door PSV. Hoewel het tempo relatief laag was in de eerste dertig minuten, was een uitstekende aanval over links genoeg om de score te openen. Angelino combineerde zichzelf vrij en gaf een prima voorzet vanaf de achterlijn op Hirving Lozano. Met de hak frommelde de aanvaller de bal, via de hak, in het doel. In eerste instantie bracht Koselev nog redding, maar van dichtbij tikte de Mexicaan de bal toch binnen.

Hoewel PSV in het laatste half uur nog vol op jacht ging om het eerste puntverlies van het seizoen te voorkomen, bleven echt grote kansen uit. De Jong kon een door Donyell Malen, hij kwam voor Hirving Lozano in het elftal, ingebrachte bal niet binnenwerken, terwijl Gastón Pereiro na een knappe rush ook een Fortunees trof. De Eindhovenaren overtuigden niet in het veldspel, maar werden wel met de minuut sterker. Fortuna liep op haar tenen, getuige enkele krampaanvallen in de slotfase. Ondanks alle krachtsinspanningen bleven de Limburgers zonder hele grote problemen overeind. Tot de laatste minuten.

Opstellingen en beoordelingen*

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Clint Essers 6, Wessel Dammers 6,5, Kaj Heerings 6,5, Michael Pinto 5,5; Mark Diemers 6, El Messaoudi 6, Jorrit Smeets 7; Lisandro Semedo 7 (79. Lars Hutten -), Andrija Novakovich 7 en Gavin Vlijter 5 (46. Andre Vidigal 5,5)

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Denzel Dumfries 5,5, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 4,5, Angeliño 6,5; Pablo Rosario 5 (62. Dante Rigo 7), Jorrit Hendrix 6, Gastón Pereiro 5; Hirving Lozano 5 (62. Donyell Malen 5,5), Luuk de Jong 6 en Steven Bergwijn 6,5.

Man of the match: Dante Rigo

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen