Vitesse doet zichzelf met gelijkspel tekort tegen Heerenveen

19 augustus 2018, 19:07

Vitesse heeft slechts een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Het creëerde een legio aan kansen, maar Heerenveen-doelman Warner Hahn gaf zich niet zomaar gewonnen en groeide uit tot absolute man van de wedstrijd. Hiermee lijden beide ploegen het eerste puntverlies van dit seizoen.

In een vermakelijke eerste helft waren er kansen over en weer en werd er met vlagen op hoog tempo gespeeld. Vitesse creëerde de meeste en tevens de grootste kansen. Vitesse trainer Leonid Slutsky trad aan met dezelfde elf als afgelopen donderdag in het Europa League-duel met FC Basel, maar van vermoeidheid leek geen enkele sprake.

In de tweede helft bleven de verhoudingen ongewijzigd. Vitesse drong aan en was naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Warner Hahn bleek de gehele middag de grootste sta-in-de-weg voor Vitesse, met reddingen op pogingen van Thulani Serero en Linssen hield hij Vitesse op de been. Matavz raakte al de paal na een voorzet van Büttner, maar in de 81e minuut was de spits toch de gevierde man. Na een lepe voorzet van Beerens kwam Matavz voor zijn man en knikte hij de bal knap raak via de onderkant van de lat. De verdiende gelijkmaker voor Vitesse.

De Arnhemmers gingen in de slotfase nog voor de overwinning, maar verder dan een schot van invaller Oussama Darfalou kwam het niet. Vitesse deed zichzelf te kort en Heerenveen zal uit een ander vaatje moeten tappen als Feyenoord volgende week op bezoek komt. Vitesse mag het in Alkmaar op gaan nemen tegen koploper AZ.

Opstellingen en beoordelingen*

sc Heerenveen: Warner Hahn 8; Lucas Woudenberg 5, Daniel Høegh 6, Dave Bulthuis 6, Kik Pierie 5; Rodney Kongolo 5, Yuki Kobayashi 6, Michel Vlap 6 (80. Pelle van Amersfoort - ); Nemanja Mihajlovic 6 (74. Jordi Bruijn -), Sam Lammers 5,5, Arber Zeneli 5 (59. Ben Rienstra 6)

Vitesse: Eduardo 7; Vyacheslav Karavaev 7, Maikel van der Werff 6 (67. Marcus Thelander 6), Jake Clarke-Salter 7,5, Alexander Büttner 7,5; Thulani Serero 6,5, Navarone Foor 6, Matus Bero 6 (67. Oussama Darfalou 5); Roy Beerens 6,5 (88. Mitchel van Bergen - ), Tim Matavz, Bryan Linssen

Man of the match: Warner Hahn

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen