Avontuur bij Leeds United ketst af op details voor Kuwas

20 augustus 2018, 10:17

Brandley Kuwas was afgelopen seizoen de absolute smaakmaker bij Heracles Almelo en is ook deze jaargang alweer op dreef. Dat bleef ook bij het Engelse Leeds United niet onopgemerkt. De ploeg uit het Championship toonde serieuze interesse in Kuwas, maar de transfer kwam vanwege een verschil van 100.000 pond (111.000 euro) tussen vraag en aanbod niet rond, zo schrijft De Telegraaf.

Kuwas zelf blijft er vooralsnog rustig onder, maar staat open voor een vertrek uit Almelo. De speler en zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht deden afstand van hun aandeel in de transfersom, die door Heracles op 3,7 miljoen euro is bepaald. Daardoor hoefde Leeds United minder te betalen. De Engelsen zaten echter nog iets onder de vraagprijs, waardoor de deal niet doorging.

"Ik zorg niet voor gedoe. Uiteindelijk wil je een keer verder, maar het is hoe het is", aldus de hoofdrolspeler zelf. "Of hier nog een uitdaging ligt? Zeker weten, ik moet weer een goed seizoen draaien voor mezelf. Het mezelf nog moeilijker maken, mijn doelstellingen opschroeven en zorgen dat ik voor het derde jaar op rij een bepaald niveau haal."

Na het afketsen van de transfer van Kuwas schakelde Leeds United door. Dat Heracles een dag later bereid was om het bod dat iets onder de vraagprijs van de Tukkers lag alsnog te accepteren, maakte het voor Kuwas extra zuur. Leeds United, getraind door de exentrieke coach Marcelo Bielsa, gaf namelijk aan geen interesse meer te hebben. Vorig jaar maakte de buitenspeler furore met vijf doelpunten en dertien assists in het zwart-wit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen