Stewards Heerenveen dreigen duel met Feyenoord te boycotten

20 augustus 2018, 17:01

Een relletje lijkt te ontstaan in Heerenveen. Stewards van de Friese club dreigen met een boycot voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Aanleiding hiervoor is een statement dat de Friezen maandagochtend op hun officiële website plaatsten. De club gaf hierbij aan dat de eigen stewards tijdens het duel met Vitesse onjuist hebben gehandeld.

Stewards lieten tot tweemaal toe niet toe dat een spandoek in het Abe Lenstra Stadion werd opgehangen. 'Rust zacht Pake, vak 27, paal 8', luidde het eerbetoon op het spandoek. De kleinzoon van de overleden supporter was na de wedstrijd woest op Heerenveen. De club bood via de officiële kanalen haar excuses aan en gaf hierbij aan dat de stewards niet conform beleid gehandeld hebben.

Dat is de stewards in het verkeerde keelgat geschoten. "Het spandoek moest in opdracht van de commandoruimte worden verwijderd. Elke steward die zondag met een oortje rondliep kan dit beamen", citeert de Leeuwarder Courant een steward. "Heerenveen beseft niet dat, doordat ze nu de waarheid verdoezelen, elke steward door hun eigen supporters kan worden aangevallen. Het is te hopen dat Luuc (Eisinga, algemeen directeur, red.) het boetekleed aantrekt. Anders is elke steward zondag het pispaaltje."

Eisinga heeft gereageerd op de woedende stewards. "Heerenveen is een club die gedragen wordt door vrijwilligers. Wij staan vierkant achter onze stewards. Eerst moet de emotie uit de discussie. Dan moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd. We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen, maar kijken hoe we zoiets in het vervolg kunnen voorkomen. We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen