Van Ooijen komt goed weg na harde charge op De Jong

20 augustus 2018, 18:35

Peter van Ooijen komt goed weg. De middenvelder van VVV-Venlo maakte zaterdagavond een smerige overtreding op Ajax-speler Frenkie de Jong, maar de KNVB kan hem nu niet meer schorsen. De bond geeft aan dat de charge is waargenomen door de arbitrage.

Van Ooijen plantte zijn voet op de enkel van De Jong. Arbiter Kevin Blom en scheidsrechter Jochem Kamphuis deden er echter niets mee. "De VAR heeft de situatie beoordeeld, maar was niet overtuigd van een rode kaart en greep daarom niet in", een woordvoerder weten aan Ajax Life.

De voetbalbond begrijpt dat er verontwaardiging is ontstaan rondom de charge. "De speler van VVV-Venlo had inderdaad een rode kaart moeten krijgen voor ernstig gemeen spel." Dat Joris van Overeem een dag later wél werd bestraft, doet de discussie nog verder oplaaien. "Wij begrijpen dat er wordt gewezen op een vergelijkbare overtreding in een andere wedstrijd waar de rode kaart na een VAR-ingreep wel wordt gegeven. De conclusie hoort te zijn dat daar wel de juiste beslissing is genomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen