Dortmund kruipt door oog van de naald in eerste bekerronde

20 augustus 2018, 23:27   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 08:03

Bekerwinnaar Eintracht Frankfurt werd al uit het Duitse bekertoernooi geknikkerd en ook Borussia Dortmund heeft het maandagavond heel zwaar gehad in de eerste ronde van de DFB Pokal. Tegen Greuther Fürth, dat speelt in de 2. Bundesliga, kroop de ploeg van Lucien Favre door het oog van de naald. Er werd na verlenging met 1-2 gewonnen.

Van niveauverschil was tijdens de wedstrijd maar weinig te merken. Dat bleek wel in de tweede helft, toen Greuther Fürth brutaal de voorsprong pakte. Een kwartier voor tijd tekende Sebastian Ernst voor de 1-0, waardoor het thuispubliek uitzinnig van vreugde was. De treffer was niet onverdiend en het doek leek te gaan vallen voor Dortmund, totdat de laatste minuut van de blessuretijd aanbrak. Axel Witsel, die zijn debuut maakte voor de topclub, knalde de 1-1 tegen de touwen en bezorgde zijn team een verlenging.

Daarin had Dortmund het opvallend genoeg wederom heel lastig. De thuisploeg was sterker en kreeg enkele mogelijkheden, maar scoorde door goed keeperswerk van Roman Bürki niet. Dat deed het team van Favre vervolgens wel. Aanvoerder Marco Reus loodste Dortmund drie minuten voor het einde van de verlenging in veilige haven. Daardoor gaat Dortmund de koker in voor de loting van de tweede ronde en lijdt het dappere Greuther Fürth een sneue nederlaag.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste bekerronde in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen