Zoet: "De beleving rondom CL-duels is fantastisch, dat wil ik weer"

21 augustus 2018, 11:01   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 11:59

Voor PSV staat dinsdagavond de cruciale eerste wedstrijd in het tweeluik om kwalificatie voor de Champions League tegen BATE Borisov op het programma. Doelman Jeroen Zoet was tijdens de meest succesvolle Champions League-campagne van een Nederlandse ploeg in het afgelopen decennia een van de sterkhouders en hoopt ook dit jaar met zijn ploeg het miljardenbal in te gaan.

Een slechte generale, is een goede uitvoering. Dat is hetgeen waar PSV met het duel in Sittard tegen Fortuna (1-2) in het achterhoofd maar aan vast moet houden. Het optreden op Limburgse gronden was, anders dan tegen FC Utrecht en in de voorbereiding, niet geweldig. Zoet baalde vooral van het tegendoelpunt dat gemaakt werd door Andrija Novakovich, die te makkelijk wegdraaide bij Nick Viergever. 

"Het mag niet gebeuren dat we die goal weggeven, dat is iets wat verdedigend beter moet", analyseerde de keeper tegenover FCUpdate.nl. "Wij moeten zelf in de opbouw ook een aantal keren terug, omdat we niet goed staan." Zeker in het tweede bedrijf was de thuisploeg zeker niet minder dan de regerend landskampioen. Grote zorgen heeft Zoet niet na één minder gespeeld duel. "Met zes punten uit twee duels zijn we de Eredivisie in ieder geval goed begonnen, dat telt. Niemand kijkt over een paar weken meer naar deze wedstrijd."

Champions League-treffen

Te meer omdat iedereen praat over het duel in de Champions League: het is pas augustus maar de dubbele ontmoeting met BATE Borisov is op meerdere vlakken cruciaal. Niet alleen voor de Eindhovenaren, maar ook voor het Nederlandse voetbal. Tegen een relatieve onbekende tegenstander, dat wel dan weer. 

"We weten nog niet zoveel over de tegenstander, we bekijken het namelijk van wedstrijd tot wedstrijd", aldus Zoet, die met PSV maar twee dagen had om zich voor te bereiden op de opponent. "Het is zonder meer een belangrijke pot, want we willen graag de Champions League halen. Daar moet iedereen zich bewust van zijn."

Daarvoor moet er in Wit-Rusland wel een goede start worden gemaakt in het tweeluik met BATE Borisov. Aftrap: 21.00 uur. Voor Zoet een bijzonder duel: het wordt zijn tweehonderdste optreden namens PSV.

Door: Dennis Stiphout

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen