Carragher: "Van Dijk beste verdediger van Premier League"

21 augustus 2018, 11:59

Jamie Carragher denkt dat Virgil van Dijk uit kan groeien tot legende van Liverpool. De aanvoerder van Oranje maakte maandag indruk in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (0-2). 73 van zijn 79 passes kwamen aan en hij won zestien luchtduels. In de zestien Premier League-wedstrijden die Van Dijk speelde voor Liverpool, hield de ploeg van Jürgen Klopp acht keer de nul.

"Ik wist dat Van Dijk een goede speler was", zegt Carragher, die zelf 728 wedstrijden voor Liverpool speelde, tegen Sky Sports. "Maar hij is beter dan ik dacht. We hebben altijd gezegd dat Liverpool geen kampioen kan worden vanwege hun defensie. Maar nu hebben ze Van Dijk. Ik denk dat hij de beste centrale verdediger van de Premier League is. Volgens mij is er niemand sterker in de lucht."

Carragher voorspelt voor de komende jaren een belangrijke rol voor Van Dijk. "Binnen drie, vier jaar kan Liverpool de titel of de Champions League pakken. Van Dijk heeft het potentieel om samen met Alan Hansen (legendarische verdediger van Liverpool, red.) toe te treden tot de beste Liverpool-teams ooit. Normaal is het zo dat een centraal duo elkaars tekortkomingen compenseert. Maar Van Dijk heeft alles. Spelers als hij moeten Liverpool naar prijzen leiden. Dan word je later herinnerd."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen