Spaanse aanvoerders gaan protesteren tegen tijdstip van aftrap

21 augustus 2018, 14:03   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 16:22

Er is wederom onrust in de Primera Division: de clubs zijn uitermate ontevreden over het feit dat er sinds dit seizoen wordt afgetrapt om 22.15 uur. Afgelopen weekend kwamen Real Madrid en FC Barcelona laat op de avond nog in actie en daar zijn ze niet meteen over te spreken. Dinsdag komen de aanvoerders van alle clubs bij elkaar om een protest aan te tekenen, ook tegen het feit dat er dit jaar in de Verenigde Staten gespeeld gaat worden.

Eerder was al bekend dat de clubs niet blij waren met de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337001/opvallend-er-gaan-la-liga-duels-gespeeld-worden-in-de-vs/,_blank,deal] die La Liga sloot met Relevant Sports, waarin onder meer stond dat er duels in de Primera Division naar de VS gaan. Ook daarover komen de captains bij elkaar om zich uit te spreken tegen deze opzet. Ook is er veel twijfel over het feit dat er wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond én maandagavond. La Liga smeert de duels dit seizoen uit over het weekend, om zo meer inkomsten te vergaren.

Maar de spelers zijn dus allerminst tevreden over de huidige ontwikkelingen in de competitie en willen zich daarover uitspreken. De ontwikkelingen zijn allemaal nodig om op te kunnen boksen tegen de Premier League, waar alle clubs meer geld krijgen. Desondanks heerst er in de Europese competities de laatste jaren wel een Spaanse overheersing, getuige de Europese supercup die de laatste vijf jaar door Spaanse clubs werd gewonnen. 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen