Ceferin stelt zich weer beschikbaar; steun van KNVB

21 augustus 2018, 18:24

Als het aan Aleksander Ceferin ligt, blijft hij aan als voorzitter van de UEFA. De Sloveen heeft dinsdag laten weten dat hij zich herkiesbaar stelt voor een nieuwe ambtsperiode. Volgend jaar loopt zijn eerste periode als preses van de Europese bond af.

De vijftigjarige Sloveen werd in september 2016 gekozen bij de UEFA en zijn dienstverband loopt volgend jaar af. De KNVB is bereid hem te steunen, laat het bij monde van Gijs de Jong weten aan Voetbal International. "We wisten dat hij door wilde, enige tijd geleden hebben wij al aangegeven dat we hem zouden steunen", zegt de secretaris-generaal van de KNVB. "We zijn blij met hem, omdat we veel speerpunten van ons beleid bij hem terugzien."

Volgens De Jong vindt Ceferin het belangrijk om het voetbal in heel Europa een impuls te geven. "Toen hij begon, lagen de plannen voor de Champions League er al. Hij heeft eerst tijd nodig gehad om de organisatie te leren kennen. De invoering van de Nations League en het feit dat de Super Cup nu in een klein land als Estland is georganiseerd, vind ik wel symptomatisch voor hem. Er is meer dan in het verleden aandacht voor de middelgrote en kleine bonden."

De Jong is blij met de onderwerpen waar de Sloveen zich op focust. "Een betere balans tussen de clubs en de competities staat absoluut bovenaan zijn agenda", stelt hij. "Zo staat Ceferin nu open voor grensoverschrijdende competities tussen meerdere landen. Vergis je niet. Dat is echt een omslag. In het verleden is er weleens gesproken over een BeNe-Liga, maar bij de UEFA was daar eigenlijk nooit over te praten. Ceferin overweegt nu om die opties wel te gaan creëren, omdat hij ook snapt dat de subtoplanden nieuwe geldstromen nodig hebben om te kunnen blijven concurreren."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen