Van Stee: "Dinamo Kiev is bezig met een flinke inhaalslag"

22 augustus 2018, 08:29

Henk van Stee heeft een hoge pet op van Dinamo Kiev, dat woensdagavond Ajax treft. De huidig technisch manager van Sparta kent de Oekraïense club vanwege zijn periode bij Shakhtar Donetsk. Volgens Van Stee maakt Kiev terrein goed op Shakhtar, dat de laatste twee seizoenen kampioen werd van Oekraïne.

"Ik was onlangs nog bij Shakhtar", zegt Van Stee in het Algemeen Dagblad. "Die ploeg won de landstitel, maar ze realiseren zich daar dat Dinamo Kiev bezig is met een flinke inhaalslag. Kiev wil weer kampioen worden. Ze hebben volop talent uit eigen land en haalden ook weer een Braziliaan." Bij rivaal Shakhtar vertrokken juist bepalende spelers als Fred (Manchester United), Bernard (Everton) en Facundo Ferreyra (Benfica).

Van Stee vervolgt: "Shakhtar kan niet in Donetsk spelen of trainen. Spelers leven in een hotel, ze trainen in Kiev. Dinamo heeft die problemen allemaal niet. Over twee wedstrijden zal het heel spannend worden voor Ajax. Ik denk dat ze op basis van individuele kwaliteiten toch de sterkste zullen blijken. Maar het zal nipt zijn."

Vanaf begin januari 2006 was Van Stee ruim twee jaar verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van Shakhtar. 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen