Kluivert: "Ik wilde dat Justin nog een jaar zou blijven"

22 augustus 2018, 12:00   Bijgewerkt: 22 augustus 2018, 12:12

Patrick Kluivert had zijn zoon Justin Kluivert het liefst nog een jaartje bij Ajax gezien. Maar de negentienjarige linksbuiten koos voor AS Roma. "Ik wilde dat Justin nog een jaar zou blijven, maar hij heeft zelf zijn keuze gemaakt."

Desondanks denkt Kluivert dat Roma een goede club is voor zijn zoon. "Roma is een goede oplossing. Ik ben blij met wat hij doet. De stap naar de Premier League was te zwaar voor hem geweest", zegt Patrick tegen Gazzetta dello Sport. "Trainer Eusebio di Francesco is een coach die spelers goed kan ontwikkelen. Dat heeft Justin nodig. Hij werkt hard en is leergierig. Hij moet kilometers maken om te bereiken wat ik heb bereikt."

Deze zomer werd ook Manchester United aan Kluivert gelinkt. "Dat was een te grote stap geweest. Justin moet met beide benen op de grond blijven. Roma is een grote club, maar daar zal hij minder onder druk staan. Voor Justin is dat de ideale plek. Het Italiaanse voetbal is bezig met een inhaalslag en Justin kan daarvan profiteren. Ik hoop dat Roma de Scudetto wint, maar Juventus heeft het beste team van Italië. Maar je weet het nooit."

Kluivert senior zelf tekende recent als assistent-bondscoach van Clarence Seedorf bij de nationale ploeg van Kameroen. "Ik kom binnenkort graag een keer naar Italië. Ik ben bezig met mijn nieuwe werk, maar ik heb altijd tijd voor Justin. Ik wil hem graag zien winnen met Roma."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen