De Jong vond dat PSV en hijzelf vaker had moeten scoren

22 augustus 2018, 12:20   Bijgewerkt: 22 augustus 2018, 12:26

Luuk de Jong was tevreden met de overwinning die PSV dinsdagavond boekte in Wit-Rusland op BATE Borisov (2-3), maar vond wel dat de Eindhovenaren zelf vaker hadden moeten scoren. Zelf miste de sterke aanvaller ook een opgelegde kans, die hij over schoot. Daarnaast raakte hij nog tweemaal het aluminium. "Het is zonde dat je maar drie keer scoort."

Dat was de even gekke, als terechte conclusie van De Jong na de 2-3 overwinning op BATE Borisov. "Ik had moeten scoren, maar dat gebeurt niet", wist De Jong, die een dag later werd opgenomen in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, tegenover Voetbal Inside. "En dan krijg je nog de 2-2 om de oren. Het is heerlijk als je dan nog de 2-3 maakt, want dan heb je gewoon drie uitgoals tegen een sterke ploeg. Al met al kunnen we tevreden zijn, al hadden we meer goals moeten maken."

Dat uitgerekend youngster Donyell Malen met zijn eerste balcontact de winnende treffer maakte, is misschien wel illustrerend voor PSV, waar de jeugd meer de kans krijgt dit seizoen. "Zij zijn er ten opzichte van vorig jaar ook meer klaar voor. Dit is fantastisch voor Donyell, hij heeft een goede voorbereiding gehad. Heerlijk om dat soort jongens op de bank te hebben. Ze zijn er klaar voor en krijgen ook meer kansen van de trainer dan vorig seizoen, ja", aldus De Jong.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen