PSV levert de meeste spelers aan voorselectie Jong Oranje

22 augustus 2018, 13:04

Landskampioen PSV is hofleverancier van de voorselectie van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi heeft vijf PSV'ers geselecteerd. Feyenoord, AZ en sc Heerenveen leveren drie spelers aan de voorselectie, die uit 27 spelers bestaat. Jong Oranje werkt komende maand toe naar de EK-kwalificatieduels met Engeland en Schotland. Volgende week vrijdag maakt Van de Looi zijn definitieve selectie bekend.

Yanick van Osch, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Bart Ramselaar en Donyell Malen (foto) vertegenwoordigen PSV. Ook Sam Lammers staat op de lijst, maar de PSV-spits speelt dit seizoen op huurbasis voor Heerenveen, dat met Michel Vlap en Pelle van Amersfoort nog twee spelers in de voorselectie heeft zitten.

Namens Feyenoord behoren Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow en Jeremiah St. Juste tot de groep. Oussama Idrissi, Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan zijn de drie spelers van AZ. Carel Eiting is de enige Ajacied. Met de definitieve selectie kan dat nog veranderen. Frenkie de Jong speelt normaliter bij Jong Oranje, maar werd vandaag (woensdag) geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal.

Jong Oranje speelt donderdag 6 september in Norwich tegen Engeland, dinsdag 11 september wacht in Doetinchem Schotland. Engeland is de leider in de kwalificatiegroep, Nederland staat tweede op vijf punten. In oktober wachten nog twee kwalificatiewedstrijden voor het toernooi van volgende zomer dat gehouden wordt in Italië en San Marino. De vier beste nummers twee in de kwalificatiecyclus spelen play-offs voor een EK-ticket, de negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks. 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen