Lewandowski legt uit: "Ineens kreeg ik vanuit alle kanten kritiek"

22 augustus 2018, 16:20

Bayern München-spits Robert Lewandowski diende maanden geleden een transferverzoek en in het leek erop dat de Pool de Duitse topclub zou verlaten. Van een vertrek kwam het niet en inmiddels is de dertigjarige spits weer blij: "Mijn hart ligt nu weer bij Bayern."

In gesprek met Bild legt de aanvaller uit waarom hij in eerste instantie wilde vertrekken. Hij voelde zich niet voldoende gesteund door de club. "In april, mei leek ineens iedereen zich tegen mij gekeerd te hebben. Ik vond dat de club mij niet in bescherming nam."

Kort daarvoor ging Lewandowski samenwerken met zaakwaarnemer Pini Zahavi om een vertrek te regelen. Bayern liet al snel weten dat transfer niet mogelijk was. Het spel viel destijds ook tijdens sommige wedstrijden tegen, waarna de kritiek heviger werd. "Ineens kreeg ik vanuit alle kanten kritiek. Niemand ging op dat moment achter me staan. Niemand van het bestuur of de staf verdedigde mij."

Er gonsden wat transfergeruchten, maar na goede gesprekken op de club besloot Lewandowski in Duitsland te blijven. In de eerste officiële wedstrijd (de met 0-5 gewonnen pot in de Duitse Supercup tegen Frankfurt) scoorde de Pool meteen drie keer. Zijn contract loopt nog drie jaar door. "Mijn hart ligt nu weer bij Bayern."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen