FC Emmen wil doorgroeien en denkt aan nieuw onderkomen

23 augustus 2018, 11:31

FC Emmen bevindt zich op een cruciaal kruispunt. De Emmenaren debuteren dit seizoen in de Eredivisie en hopen door te kunnen pakken. Om op de lange termijn ook in de Eredivisie te kunnen uitkomen, is het volgens voorzitter Ronald Lubbers noodzakelijk dat De Oude Meerdijk wordt gerenoveerd of dat er een nieuw onderkomen wordt gebouwd.

De promovendus moest dit seizoen veel supporters teleurstellen. Alle 5.200 seizoenkaarten zijn verkocht en de businessclub zit vol. "We hebben overwogen om noodtribunes bij te bouwen", vertelt Lubbers aan Voetbal International. "Maar in een vroegtijdig stadium bleek dat het in de huidige accommodatie niet haalbaar was. We hebben de afgelopen maanden het maximale gedaan om het de mensen naar hun zin te maken, maar meer dan dit zit er niet in."

Als Lubbers moet kiezen tussen een renovatie en een nieuw stadion, dan kiest hij voor de laatste optie. "Als we willen doorgroeien qua omzet en begroting hebben we groeiscenario's nodig die er nu niet zijn. We kunnen prima een jaar of twee in de Eredivisie overleven, met een beetje geluk zelfs drie seizoenen. Maar het feestje houdt vanzelf een keer op als we niks doen. Een nieuw stadion zou het beste zijn, financieel en qua doorgroeimogelijkheden. Er moet dit seizoen wat gebeuren."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen