Spoorboekje: Amrabat naar Club Brugge, Bundesliga van start

24 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 23 augustus 2018, 22:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 augustus.

Nieuws

Amrabat naar Club Brugge

Sofyan Amrabat is gisteren (donderdag) medisch gekeurd door Club Brugge. De nu nog Feyenoorder rondt volgens Het Laatste Nieuws vandaag het laatste papierwerk af en kan hij daarna gepresenteerd worden bij de kampioen van België.

{image[328264][right-half][]}Hoeveel wedstrijden schorsing voor Van Overeem?

Joris van Overeem ging deze week niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De speler van FC Utrecht kreeg zondag een rode kaart voor zijn tackle op de enkel van Clint Leemans (PEC Zwolle). De KNVB wilde hem schorsen voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Van Overeem en Utrecht gingen niet akkoord. De zaak verscheen gisteren voor de tuchtcommissie, waar de aanklager de strafeis verhoogde naar drie wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing. Vanochtend tussen 9.00 uur en 10.00 uurvolgt uitsluitsel.

Wedstrijden

Bayern München – 1899 Hoffenheim (20.30 uur)

Het nieuwe Bundesliga-seizoen start met een kraker van jewelste. Bayern München neemt het vanavond voor eigen publiek op tegen 1899 Hoffenheim, de nummer drie van het afgelopen seizoen. Der Rekordmeister is de torenhoge favoriet om ook dit seizoen weer de landstitel veroveren. Hoffenheim kan als outsider voor de titel worden beschouwd, dus het team van Arjen Robben kan de concurrentie direct een tik uitdelen.

ADO Den Haag – Fortuna Sittard (20.00 uur)

Het is nog geen crisis in Den Haag, maar een succesje is welkom. ADO staat na twee wedstrijden op nul punten en hoopt tegen Fortuna Sittard een goed resultaat neer te zetten. Een eenvoudig karwei zal het niet worden, want de Limburgse promovendus heeft in de eerste twee speelrondes laten zien een taaie tegenstander te zijn. PSV werd nét geen punt afgesnoept, lukt het Fortuna wel om tegen ADO één of meer punten te pakken?

Helmond Sport – FC Twente (20.00 uur)

De eerste wedstrijd van FC Twente in de Eerste Divisie. Dat zullen ze weten ook in Helmond. Het uitvak is stijf uitverkocht, en daarom kochten fans van Twente kaarten voor de thuistribunes. Die zijn geblokkeerd, maar er zullen ongetwijfeld Tukkers tussen de aanhang van Helmond Sport zitten. Hoe slecht het ook gaat, Twente weet zich altijd en overal gesteund.

Voetbal op tv

19.30 uur: Eerste Divisie Live, FOX Sports 7, schakelprogramma Eerste Divisie

20.00 uur: Helmond Sport – FC Twente, FOX Sports 2, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Sparta Rotterdam – FC Volendam, FOX Sports 3, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: ADO Den Haag – Fortuna Sittard, FOX Sports 1, live verslag van Eredivisie-duel

20.15 uur: Getafe – Eibar, Ziggo Select, live verslag van het Primera División-duel

20.30 uur: Bayern München – 1899 Hoffenheim, FOX Sports 4,  live verslag van Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen