Pusic: "Niet iedereen van nieuwe jongens optimaal in conditie"

23 augustus 2018, 16:42   Bijgewerkt: 23 augustus 2018, 17:27

FC Twente werkt toe naar de eerste uitwedstrijd in de Eerste Divisie. De Tukkers spelen vrijdag op bezoek bij Helmond Sport. Na de bijna volle Grolsch Veste van vorige week wacht Twente in Brabant andere omstandigheden. "Als je een klasse lager speelt, is het logisch dat dingen anders zijn", weet trainer Marino Pusic.

"Natuurlijk heb je met kleinere stadions en hier en daar met een andere ondergrond te maken. Daar moet je totaal niet mee bezig zijn. Om wedstrijden te winnen moet de instelling altijd goed zijn en daar moet je naar handelen. We bereiden ons hier zo goed mogelijk op voor", zegt Pusic op de website van Twente, dat vorige week Sparta met 2-1 klopte.

Dat gebeurde met de hakken over de sloot. Twente speelde een zwaar laatste half uur. "Door de relatief late komst van enkele nieuwe jongens is nog niet iedereen optimaal in conditie. Dat is ook niet in één week opgelost. Door elke keer met een hoge intensiteit te trainen zal de conditie uiteindelijk op het juiste peil komen."

Komende tegenstander Helmond Sport begon het seizoen met een doelpuntloos gelijkspel bij FC Dordrecht. Pusic: "Helmond Sport is een tegenstander die uitermate serieus dient te worden genomen. Ze kunnen prima voetballen, maar met minimaal dezelfde instelling als onze tegenstander moeten we het verschil kunnen maken."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen