Gisteren gemist: nieuwe strafeis Van Overeem, Jørgensen traint

24 augustus 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 23 augustus.

Van Overeem moet vrezen voor zwaardere schorsing

Joris van Overeem moet vrezen voor een zwaardere schorsing voor zijn rode kaart tegen PEC Zwolle. De FC Utrecht-middenvelder ging deze week niet akkoord met de strafeis, waarna de aanklager betaald voetbal van de KNVB donderdag de straf verhoogde. Het schikkingsvoorstel was drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Tijdens de zitting in Zeist eiste de aanklager drie duels onvoorwaardelijk, meldt het Algemeen Dagblad, dat aanwezig was.

Coëfficiëntenlijst: Nederland loopt iets in op de concurrentie

Ajax en PSV hebben met hun Europese zeges op Dinamo Kiev en BATE Borisov goede zaken gedaan op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dankzij deze resultaten is het gat met Denemarken en Oostenrijk verkleind, zij het minimaal. Nederland aast op de elfde plek van Oostenrijk. Deze notering levert over twee jaar vrijwel zeker een rechtstreeks ticket voor de Champions League op.

Jørgensen op trainingsveld, Van Bronckhorst afwezig

Nicolai Jørgensen heeft zich weer gemeld op het trainingsveld van Feyenoord. De spits is herstellende van een blessure. Hij deed donderdag onder begeleiding van de medische staf wat loopwerk. Giovanni van Bronckhorst was door privé-omstandigheden niet aanwezig. Dat melden de Rotterdammers via hun eigen kanalen.

Van Wolfswinkel van grote waarde, Atalanta scoort niet

Ricky van Wolfswinkel heeft een Europese afgang voor FC Basel voorkomen. Dankzij twee doelpunten van de Nederlander wonnen de Zwitsers, die in de vorige voorronde Vitesse uitschakelden, met 3-2 van Apollon Limassol uit Cyprus. Het Nederlands getinte Atalanta speelde gelijk tegen FC Kopenhagen (0-0).

Sleegers scoort bij gelijkspel Trencin tegen Larnaca

Joey Sleegers' doelpunt voor Trencin tegen AEK Larnaca was donderdagavond onvoldoende voor de overwinning. De Feyenoord-beul speelde in Zilina met 1-1 gelijk tegen de Cyprioten en moet dus over een week flink aan de bak om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen