Van de Beek blijft strijdbaar: "Het is niet altijd hosanna"

24 augustus 2018, 08:30

De eerste periode van dit seizoen was niet gemakkelijk voor Donny van de Beek, die door Erik ten Hag buiten de basis werd gelaten voor de eerste duels. Woensdag startte tegen Dinamo Kiev (3-1) weer in de basis en daar heeft hij van genoten.

Door de afwezigheid van David Neres kreeg Van de Beek weer eens de kans in de basis. Dolgraag wilde hij zich bewijzen, waardoor hij er net wat meer de beuk in gooide dan normaal. "Daar kan ik wel over liegen. Maar als je een paar wedstrijden op de bank zit, krijg je dat gevoel toch. Zo van: ik móet en wil het laten zien", zegt de international tegen het Algemeen Dagblad.

Alles leek Van de Beek sinds zijn debuut in Ajax 1 voor de wind te gaan, maar nu krijgt hij voor het eerst met tegenslag te maken. Dat hoeft volgens hemzelf niet negatief te zijn. "Het is niet altijd leuk, niet altijd hosanna. Dat hoort bij een carrière. Je kunt niet blijven piekeren. Ik heb hard getraind, extra getraind. Ben blij dat ik nu mijn kans kreeg en dat we goed hebben gespeeld.''

Van de Beek scoorde tegen Kiev en werd door technisch directeur Marc Overmars ook nog tot Ajacied van de Wedstrijd gebombardeerd. "Ik wist niet eens dat Overmars dat bepaalt'', zegt Van de Beek. "Er waren volgens mij een meerdere jongens die in aanmerking kwamen. Maar altijd leuk, natuurlijk.''

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen