Excelsior-directeur is verbaasd over gang van zaken Eredivisie

24 augustus 2018, 09:48

Excelsior-directeur Ferry de Haan is niet te spreken over de gang van zaken in de Eredivisie. De beleidsbepaler snapt niet dat een Engels bureau nu opnieuw de inkrimping van de competitie gaat onderzoeken.

Vorig jaar bleek een meerderheid van de Eredivisie-clubs niet enthousiast over het plan van Hypercube om de Eredivisie in te krimpen tot zestien teams. Nu gaat er echter weer een onderzoek plaatsvinden. "Ik verbaas me er over", zegt De Haan tegen Voetbal International. "Er lag een helder besluit. Een meerderheid wilde het niet. Mij lijkt het normaal om een democratisch besluit te respecteren, maar blijkbaar is er een stroming die toch wil blijven onderzoeken. De reden waarom blijft vaag."

Wat opmerkelijk is, is dat de Eredivisie CV de stemverhouding heeft aangepast. Er zit nu dertien stemmen nodig om de Eredivisie aan te passen, terwijl dat er vorig jaar nog vijftien waren. "De visie van een land kan in mijn ogen niet gaan over drie clubs", zegt De Haan. "Er zijn ook nog vijftien andere clubs en een Keuken Kampioen Divisie waar talent opgeleid moet gaan worden."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen