Spoorboekje: Ajax en PSV in actie, loting KNVB Beker en derby's

25 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 24 augustus 2018, 23:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 24 augustus.

Nieuws

Loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker

Aan het einde van de avond wordt er geloot voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Alle betaaldvoetbalclbus, de drie periodekampioenen van de Tweede Divisie en de winnaars van het kwalificatietoernooi komen in de koker, waarin totaal 64 clubs zitten. PSV, Ajax, Feyenoord en AZ genieten een beschermde status. Dat betekent dat zij elkaar niet kunnen treffen in de eerste ronde van de KNVB Beker. Dit omdat zij zich vorig seizoen kwalificeerden voor Europees voetbal, hoewel Feyenoord, AZ en Vitesse alweer uitgeschakeld zijn.

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is nog enkele weken geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

VfL Wolfsburg - Schalke 04 (15.30 uur)

Na Bas Dost heeft Wolfsburg een nieuwe Nederlandse aanvalsleider: Wout Weghorst. De man die deze zomer overkwam van AZ kan tegen Schalke 04 zijn debuut maken bij de club uit de Bundesliga. Bij de opponent treft hij Mark Uth, aan wie hij een goed voorbeeld kan nemen. Hij heeft de overstap vanuit de Eredivisie uitstekend gemaakt en is een belangrijke speler Die Königsblauen.

Arsenal - West Ham United (16.00 uur)

Wanneer behaalt Unai Emery de eerste officiële overwinning met Arsenal? Na de nederlaag tegen Manchester City toonde zijn ploeg tegen Chelsea enig herstel, maar een zege leverde het niet op. Een driepunter is tegen West Ham United wel geboden, anders wordt de start van Emery in Londen wel heel matig. West Ham United haalde deze zomer ook een hele rits nieuwe spelers - onder wie Jack Wilshere - en stelde Manuel Pellegrini aan: ook voor hen is een zege gewenst.

Benfica - Sporting Portual (20.00 uur)

Met zes punten uit twee duels is Sporting uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Maar als de ploeg van Dost en consorten echt wil mee doen in de titelstrijd, moet het de topduels met Benfica en FC Porto winnend gaan afsluiten. De eerste echte test wacht dus tegen Benfica, dat eerder van Boavista (0-2) en Vitoria Guimaraes (3-2) won. Domper voor Sporting is dat Dost vanwege een blessure niet inzetbaar is. Hoe zwaar weegt zijn afwezigheid in deze stadsderby van Lissabon?

Napoli - AC Milan (20.30 uur)

Mattia Caldara, Samuel Castillejo, Nikola Kalinic, Gonzalo Higuaín, Diego laxalt, Tiemoué Bakayoko, Pepe Reina, Ivan Strinic: een greep uit de vele aanwinsten die AC Milan deze zomer presenteerde. Omdat de eerste competitie-wedstrijd voor AC werd uitgesteld, wacht er tegen Napoli meteen een mooie vuurdoop. Kunnen we mooie dingen verwachten voor de formatie van Gennaro Gattuso?

Voetbal op tv

13.30 uur: Wolverhampton Wanderers - Manchester City, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het PL-duel

15.30 uur: VfL Wolfsburg - Schalke 04, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

16.00 uur: Arsenal - West Ham United, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

18.00 uur: Juventus - SS Lazio, Ziggo Sport 14, live verslag van het Serie A-duel

18.30 uur: Ajax - FC Emmen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: De Graafschap - FC Groningen, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: Liverpool - Brighton, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

20.00 uur: Benfica - Sporting, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Primeira Liga-duel

20.30 uur: Napoli - AC Milan, Ziggo Sport 14, live verslag van het Serie A-duel

20.45 uur: PEC Zwolle - PSV, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: NAC Breda - Excelsior, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duels

22.15 uur: Real Vallodolid - FC Barcelona, Ziggo Sport 14, live verslag van het La Liga-duel

22.35 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

23.20 uur: Match of the Day, BBC One, samenvattingen van de Premier League-duels

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen