NEC heeft beet en legt MVV-relschopper Okita voor vier jaar vast

24 augustus 2018 – NEC heeft zich versterkt met Jonathan Okita. De multifunctionele aanvaller aasde al weken op een transfer vanuit Maastricht en heeft die dan eindelijk te pakken. Hij tekent een contract voor liefst vier seizoenen. "Met de komst van Jonathan hebben we ons verzekerd van nog meer diepgang in onze voorhoede", aldus directeur Remco Oversier.

NEC heeft beet en legt MVV-relschopper Okita voor vier jaar vast

De laatste weken zorgde de topscorer van MVV voor veel problemen bij zijn werkgever: hij was vaker niet dan wel op de training te vinden, omdat hij een transfer wilde afdwingen. NEC toonde eerder interesse, toen was MVV-directeur Paul Penders duidelijk."We zijn niet achterlijk. We gaan niet onze concurrentie sterker maken", zei hij destijds. Toch is er inmiddels een overgang: een transfersom is niet bekend gemaakt.

"In de gesprekken die ik heb gehad met de directie werd ik enorm enthousiast van de sportieve ambities van de club en het beleid dat er wordt gevoerd om deze ambities te realiseren. Hier ligt een mooi project waar ik graag deel van uit wil maken", aldus de aanvaller op de clubsite. Door de blessure van aanwinst Randy Wolters is de komst van Okita hard nodig bij NEC, waar de competitiestart werd gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. 

"Jonathan heeft vorig seizoen geweldig gepresteerd bij MVV en aangetoond dat hij zowel voor doelpunten als assists kan zorgen. Met zijn goede actie en het feit dat hij pijlsnel is op de eerste meters beschikt hij over twee wapens waarmee hij het iedere defensie enorm lastig kan maken. Dit biedt ons ook als team weer meer variatie en verrassing in het aanvalsspel", aldus Oversier. Komende maandag kan Okita zijn debuut al maken tijdens het treffen met Jong FC Utrecht.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd