'Toekomst Pekerman bij Colombia in ongewisse, Hiddink in beeld'

24 augustus 2018, 19:52

Het is nog onduidelijk of José Pekerman bondscoach blijft van Colombia: de inmiddels 68-jarige trainer is nog met de voetbalbond in onderhandeling over het verlengen van zijn contract, dat deze zomer afliep. Voorlopig worden zijn taken overgenomen door Arturo Reyes, die in elk geval de oefeninterlands met Venezuela en Argentinië begeleidt.

Dat staat te lezen in de Colombiaanse media. In Brazilië (WK 2014) en Rusland (WK 2018) maakte zijn ploeg een prima indruk, maar verder dan de kwartfinales vier jaar terug kwam Pekerman niet. Deze zomer ging het zelfs al een ronde eerder mis voor Colombia, nadat het werd uitgeschakeld na penalty's tegen Engeland. Toch zijn ze tevreden over Pekerman, die eerder de leiding had over onder andere de nationale ploeg van Argentinië. Ook werkte hij voor meerde Mexicaanse clubs.

Overigens wordt de naam van de inmiddels 71-jarige Guus Hiddink serieus genoemd in de Colombiaanse media. Hij zou worden gezien als de ideale opvolger van Pekerman. En in Uruguay gebeurt er iets soortgelijks: daar is de voetbalbond onder curatele gesteld omdat er een nieuwe voorzitter gekozen moet worden. Tot die tijd leeft ook de succesvolle bondscoach Oscar Tabárez in onzekerheid over zijn toekomst. Ook hij is om die reden voorlopig nog afwezig bij die ploeg.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen