Gisteren gemist: ADO van de nul, FC Twente morst eerste punten

25 augustus 2018, 00:30   Bijgewerkt: 24 augustus 2018, 23:41

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 24 augustus.

ADO Den Haag pakt de eerste punten tegen naïef Fortuna Sittard

ADO Den Haag heeft tegen Fortuna Sittard de eerste zege van het seizoen geboekt. De Limburgse promovendus kreeg op zijn 'vertrouwde' vrijdagavond een lesje in Eredivisie-voetbal. ADO speelde zeker niet zijn beste voetbal, maar bleef vrijwel de hele wedstrijd geconcentreerd en profiteerde volop van het naïeve verdedigen van de gasten. Bovendien had ADO het geluk aan zijn zijde toen arbiter Dennis Higler een makkelijk gegeven strafschop toekende en niet werd gecorrigeerd door de VAR. ADO liep uiteindelijk uit naar een zakelijke 3-1 overwinning.

Sparta pakt dankzij tiener punten, gelijkspel Twente

Het trio degradanten van het afgelopen seizoen zal met gemengde gevoelens terugdenken aan de tweede speelronde. FC Twente pakte in de spectaculaire slotfase een punt op bezoek bij Helmond Sport, terwijl Roda JC met moeite met de overwinning aan de haal ging tegen Almere City. Sparta Rotterdam won ook en pakte zo de eerste punten van het seizoen. De pas achttienjarige Halil Dervisoglu was het goudhaantje op Het Kasteel, want hij maakte allebei de goals.

Bayern München wint na VAR-momenten en goal Robben

Met de nodige moeite en twee VAR-momenten is Bayern München vrijdagavond het nieuwe seizoen in Duitsland begonnen met een zege. De titelverdediger klopte Hoffenheim met 3-1, mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben.

Dost moet krachtmeting met Benfica laten schieten

Een fikse tegenvaller voor Bas Dost: de spits van Sporting Portugal moet een streep zetten door de derby van Lissabon tegen Benfica. Een blessure speelt hem parten. Dost verliet vorige week tegen Vitoria Setubal al geblesseerd het veld. Sporting-aanwinst Nemanja Gudelj is ook niet inzetbaar.

Memphis pikt assist mee bij overwinning Olympique Lyon

Memphis Depay liet weer van zich spreken bij Olympique Lyon, maar de hoofdrol was voor Martin Terrier. De zomerse aanwinst blonk vrijdagavond uit in de 2-0 overwinning op Strasbourg. Opvallend was dat Kenny Tete op de tribune zat. Hij werd deze week geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen