Bayern München wint na VAR-momenten en goal Robben

24 augustus 2018, 22:38   Bijgewerkt: 24 augustus 2018, 22:56

Met de nodige moeite en twee VAR-momenten is Bayern München vrijdagavond het nieuwe seizoen in Duitsland begonnen met een zege. De titelverdediger klopte Hoffenheim met 3-1, mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben.

Robben viel vlak voor het rustsignaal in, omdat de onfortuinlijke Coman geblesseerd van het veld moest. De Franse aanvaller miste een groot deel van vorig seizoen door een enkelblessure en opnieuw lijkt hij wederom een zware blessure aan zijn enkel te hebben. Na een stevige tackle van Nico Schulz moest hij zich laten vervangen.

Daarnaast stond Robert Lewandowski in de basis. Eerder deze zomer was dat nog niet zo vanzelfsprekend. De Pool had een vertrekwens, maar goede gesprekken met de club voorkwamen een transfer. En dus kon trainer Niko Kovac in zijn eerste Bundesliga-wedstrijd voor Bayern München beschikken over de topschutter, die vorig seizoen 29 competitiedoelpunten maakte.

Tegen Hoffenheim, met Joshua Brenet de hele wedstrijd op de bank en geen Justin Hoogma in de wedstrijdselectie, was er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor Bayern. Der Rekordmeister dicteerde in de eigen Allianz Arena. Het resulteerde in de 1-0 van Thomas Müller, die een perfecte hoekschop van Joshua Kimmich binnenkopte. Dat Joelinton plots een kans kreeg op de gelijkmaker was al een verrassing. Bayern mocht desalniettemin van geluk spreken dat hij de enorme kans van dichtbij naast het doel schoot.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft. De gelijkmaker van Adam Szalai - de Hongaar strafte gerommel in de defensie van Bayern af - kwam uit de lucht vallen. Daarna was Hoffenheim brutaler en kreeg het meer grip. Bayern moest tot het gaatje gaan om puntenverlies in de eerste competitiewedstrijd te voorkomen. Daarbij kreeg het hulp van scheidsrechter Bastian Dankert. De arbiter wees in de slotfase naar de stip nadat Franck Ribéry wel héél gewillig naar de grond ging. Het was de inleiding van een nieuwe VAR-variant. 

Lewandowski miste de strafschop, maar in de rebound scoorde Robben. Echter zag de VAR dat onder andere de Groninger te vroeg inliep. Lewandowski moest de penalty overnieuw nemen en deed dat deze keer een stuk beter. Hij stuurde de goed keepende Oliver Baumann de verkeerde hoek in. De VAR pakte niet veel later zijn tweede momentje. Hij keurde een doelpunt van Müller af wegens hands. Het derde doelpunt van Bayern viel alsnog. Robben pikte zijn doelpuntje mee na een slim genomen ingooi en dito kaats van Müller. De Groninger schoot van dichtbij raak en bepaalde de eindstand op 3-1.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen