Wolverhampton zorgt voor eerste puntenverlies Manchester City

25 augustus 2018, 15:26

De eerste twee competitieduels eindigden voor Manchester City in simpele zeges, maar de kampioen heeft zaterdag voor het eerst puntenverlies geleden in de Premier League. Op visite bij promovendus Wolverhampton Wanderers had het team van Pep Guardiola een zeer lastige middag. De topformatie kwam met 1-0 achter, maar speelde met 1-1 gelijk op Molineux.

Wolverhampton pakte slechts één punt in de eerste twee speelronden, maar was zaterdag niet van plan om het City gemakkelijk te maken. In de eerste twintig minuten van het duel kon de promovendus prima wedijveren met de kampioen. Dat leidde ook tot kansen voor de thuisploeg, dat via Raul Jimenez op voorsprong dacht te komen. De spits schoot de bal binnen, maar werd terecht teruggefloten wegens buitenspel. De kans was tot stand gekomen na zeer knullig balverlies van de matig opererende Vincent Kompany. De Belg speelde zijn 250ste Premier League-duel, maar was de zwakke schakel bij de bezoekers.

The Wolves dachten dus te scoren, maar ook Manchester City was levensgevaarlijk. In een tijdsbestek van één minuut raakte de regerend kampioen twee keer het houtwerk. Sergio Agüero krulde de bal op de paal, terwijl een geweldige afstandspegel van Raheem Sterling via de hand van keeper Rui Patricio de lat raakte in de 21ste minuut. Het was typerend voor de hoge amusementswaarde die deze wedstrijd had.

De eerste helft was het aanzien meer dan waard, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde in het tweede bedrijf wel. Verrassend genoeg opende de promovendus de score. Uit een corner Joao Moutinho werkte verdediger Willy Boly de bal vallend achter Ederson. Dat hij dat met de arm deed, ontging de arbitrage. Omdat er in Engeland geen VAR is, werd de goal gewoon goedgekeurd.

Manchester City liet zich niet van de wijs brengen en bracht de wedstrijd snel weer in evenwicht. Verdediger Aymeric Laporte kopte acht minuten later steenhard raak uit een corner en produceerde de 1-1. Daar bleef het ook bij, al hadden beide ploegen kansen op meer. Namens The Wolves faalde Heldér Costa oog in oog met Ederson, terwijl City nog in de laatste minuut van de blessuretijd nog de lat raakte. Agüero sneed een vrije trap schitterend aan maar zag dat de dwarsligger wederom een sta-in-de-weg was. Daardoor moet City genoegen nemen met een 1-1 remise en is de kans groot dat het de koppositie dit weekend kwijtraakt.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!