Weghorst beleeft een bizar debuut in de Bundesliga

25 augustus 2018, 17:34   Bijgewerkt: 25 augustus 2018, 18:47

Wout Weghorst heeft een bizar Bundesliga-debuut achter de rug. Een rode kaart voor de kersverse spits van VfL Wolfsburg werd tegen Schalke 04 (2-1) teruggedraaid door de VAR. Ook had Weghorst een aandeel in de rode kaart die Matija Nastasic kreeg. Daarnaast debuteerde Davy Klaassen zaterdagmiddag voor Werder Bremen, dat in eigen huis gelijkspeelde tegen Hannover 96 (1-1).

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2-1

Weghorst eiste tijdens zijn vuurdoop in de Bundesliga meteen de hoofdrol voor zich op. Dat deed hij samen met de VAR. Door een harde tackle van Nastasic op Weghorst kwam Schalke 04 met tien man te staan. Aanvankelijk trok arbiter Patrick Ittrich een gele kaart, maar de videoref haalde de scheidsrechter naar de zijlijn om de beelden te bekijken, waarop Nastasic alsnog werd weggestuurd. Niet veel later toverde Ittrich ook een rode kaart tevoorschijn voor Weghorst. De oud-spits van AZ deelde een beuk uit aan Guido Burgstaller. Maar ook hier oordeelde de VAR anders. Hij vond geel voldoende. Ittrich ging mee in het advies en mocht Weghorst, die al op weg was naar de kleedkamers, alsnog blijven. Gescoord werd er ook nog. John Brooks opende de score in de eerste helft. Bij een hoekschop ging veel aandacht uit naar Weghorst en kon Brooks helemaal vrij binnenkoppen. Diezelfde Brooks veroorzaakte in de laatste minuten een strafschop, die Nabil Bentaleb benutte. Het slotakkoord was voor Wolfsburg. De thuisploeg sleepte de zege uit het vuur door een doelpunt, diep in blessuretijd, van Daniel Ginczek.

Werder Bremen - Hannover 96 1-1

Bijna vanzelfsprekend had Davy Klaassen een basisplaats bij Werder Bremen. De van Everton overgekomen Nederlander maakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een goede voorbereiding. Het betekende zijn debuut in de Bundesliga. Zijn eerste minuten in Duitsland waren lang niet zo spectaculair als die van landgenoot Weghorst. Maar hij hield wel een punt over aan zijn debuut, omdat Theodor Gebre Selassie in de slotfase de gelijkmaker maakte: 1-1.

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0-2

Jetro Willems begon goed met Eintracht Frankfurt aan het nieuwe seizoen. De Nederlander stond tegen SC Freiburg in de basis en viel met name aanvallend op. Zijn ploeggenoten Nicolai Müller en voormalig FC Utrecht-spits Sebastien Haller zorgden in Freiburg voor de doelpunten.

Overige uitslagen:

Hertha BSC - FC Nürnberg 1-0

Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 1-2

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen