FC Groningen sluit roerige week af met eerste zege

25 augustus 2018, 20:22   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 01:17

Twee week lang was het kommer en kwel bij FC Groningen, maar in een met hoosbuien geteisterd Doetinchem heeft de club uit het noorden zaterdagavond haar eerste drie punten geboekt. Met een omgegooid elftal liep het niet ineens een stuk beter, maar dankzij basisdebutant Michael Breij werd de voorsprong gegrepen en uiteindelijk niet meer weggegeven. De Graafschap zat geen moment lekker in de wedstrijd en ook het slotoffensief leverde niet de zo begeerde gelijkmaker op.

Na twee teleurstellende optredens en evenzoveel verliespartijen gooide trainer Danny Buijs zijn basisopstelling om. Breij, Mateo Cassierra, Ludovit Reis en Tim Handwerker begonnen voor het eerst dit seizoen aan een wedstrijd namens De Trots van het Noorden. Mimoun Mahi (geblesseerd), Tom van de Looi, Jesper Drost en Tom van Weert (allen gepasseerd) kostte dit hun plek. Van Weert en Drost waren zo teleurgesteld over hun aanstaande reserverol dat ze zelfs de club willen verlaten en daardoor niet mee mochten reizen naar Doetinchem.

In ditzelfde Doetinchem heerst in vergelijking met in Groningen een serene rust. De eerste wedstrijd op De Vijverberg werd even verrassend als overtuigend gewonnen van Feyenoord, maar vorige week werd er wel dik verloren op bezoek bij NAC Breda (3-0). In vergelijking met die wedstrijd was er één wijziging: Youssef El Jebi moest plaatsmaken voor Mohamed Hamdaoui. Met drie punten meer dan de bezoekers begon De Graafschap met vertrouwen aan het tweede thuisduel.

De ploeg van trainer Henk de Jong wilde met veel druk vooruit spelen, maar in de praktijk kwam dit er maar matig uit. Het veldspel was ondermaats en Groningen speelde de lange bal om onder de druk uit te komen. Voetballend zag het er bij Groningen verder ook niet goed uit, waardoor een rommelige wedstrijd ontstond. Breij onderscheidde zich nog het meest, door vaak het initiatief te nemen bij het drukzetten en enkele keren de bal te veroveren.

In de tweede helft ging het alsmaar beter lopen bij Groningen, terwijl bij de thuisclub steeds minder lukte. Groningen en Buijs hebben de laatste twee week veel over zich heen gekregen, maar leken door de voorsprong vleugels te krijgen. Breij had een goed schot in huis, Cassierra kreeg een goede kans en ook Doan trof geen doel toen hij ruimte had. De bezoekers zetten dus aan, maar de 0-2 bleef uit. De Graafschap werd in leven gehouden, maar creëerde te weinig om de gelijkmaker af te dwingen.

De opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Hidde Jurjus 5.5; Myenty Abena 3 (84. Jordy Thomassen -), Sven Nieuwpoort 4.5, Ted van de Pavert 4, Leeroy Owusu 5; Jordy Tutuarima 4.5 (46. Robert Klaasen 5), Erik Bakker 5, Stef Nijland 5.5; Daryl van Mieghem 5, Fabian Serrarens 4.5, Mohamed Hamdaoui 4 (57. Furdjel Narsingh 5).

FC Groningen: Sergio Padt 6; Deyovaisio Zeefuik 5.5, Mike te Wierik 8, Samir Memisevic 7.5, Tim Handwerker 6.5; Django Warmerdam 6, Ritsu Doan 6, Ludovit Reis 7; Michael Breij 7.5 (73. Tom van de Looi -), Mateo Cassierra 6 (63. Ahmad Mendes Moreira 6), Ajdin Hrustic 6.5 (84. Jeffrey Chabot -).

Man of the match: Mike te Wierik

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen