Excelsior wint op bezoek bij tegenvallend NAC Breda

25 augustus 2018, 22:45   Bijgewerkt: 25 augustus 2018, 22:55

Excelsior heeft zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda de eerste zege van het seizoen weten te boeken. De Rotterdammers hadden verrassend weinig te duchten van een zeer pover NAC en konden dus verdiend de eerste driepunter bijschrijven. Doelpunten van Ali Messaoud en Jeffry Fortes zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong, waarna Mitchell te Vrede nog een penalty miste namens NAC.

NAC kende vorig weekend een uitstekend 'Avondje NAC' (3-0 winst tegen De Graafschap, red.) en wilde dat kunstje zaterdagavond maar wat graag herhalen. De wedstrijd tegen Excelsior begon echter zeer moeizaam voor de manschappen van Mitchell van der Gaag. De thuisploeg speelde erg stroef, hanteerde een veel te laag tempo en kon Excelsior haar wil totaal niet opleggen. De Kralingers legden op hun beurt ook niet bepaald een flitsende partij voetbal op de mat, maar stonden wel goed georganiseerd en konden na een kwartier voetballen al profiteren van verdedigende onkunde bij NAC. Messaoud kreeg de bal in zijn voeten nadat NAC een voorzet vanaf rechts niet goed weg kreeg en had vervolgens alle tijd en ruimte om zich vrij te draaien en de bal achter doelman Karol Niemczycki te schieten: 0-1.

Van der Gaag had dat ook door en greep in door Gianluca Nijholt in de kleedkamer achter te houden en Paolo Fernandes het veld in te sturen. Veel hielp dat in eerste instantie niet, want nog geen tien minuten na de rust kon Excelsior de voorsprong verdubbelen. Mikael Anderson maakte een uitstekende actie op de achterlijn en legde perfect terug op de inlopende Jeffry Fortes, die de bal droog in de verre hoek schoof: 0-2.

De gemiste penalty luidde het definitieve einde van alle Bredase hoop in, want het laatste kwartier was niet om aan te zien. NAC kwam totaal niet meer aan aanvallen toe en leek de moed volledig te hebben opgegeven, waardoor Excelsior eenvoudig stand hield. Van der Gaag moest de punten dus laten aan zijn oude ploeg, zijn opvolger Adri Poldervaart daarmee uiteraard een grote glimlach bezorgdend.

Opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Karol Niemczycki 6; Arno Verschueren 6, Menno Koch 5.5, Karol Mets 5, Greg Leigh 5; Mikhail Rosheuvel 5 (58. Gervane Kastaneer), Anouar Kali 5.5, Luka Ilic 5.5 (81. Jordan van der Gaag -), Gianluca Nijholt 4.5 (46. Paolo Fernandes 6), Mounir El Allouchi 5; Mitchell te Vrede 5.5

Excelsior: Sonny Stevens 6.5; Jeffry Fortes 6.5, Jurgen Mattheij 6, Herve Matthys 6.5, Lorenzo Burnet 6; Jordy Schouten 7, Ryan Koolwijk 6.5, Ali Messaoud 7 (88. Redouan El Hankouri -); Mikael Anderson 6.5 (74. Dogucan Haspolat -), Elias Mar Ómarsson 7, Denis Mahmudov 6.5 (80. Robin van der Meer -)

Man of the Match: Ali Messaoud

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen