Gisteren gemist: Ajax en PSV winnen, loting eerste ronde beker

26 augustus 2018, 00:30   Bijgewerkt: 25 augustus 2018, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 25 augustus.

De Jong helpt PSV in extremis aan zege tegen prima spelend PEC

PSV heeft in aanloop naar de return tegen BATE Borisov ternauwernood de derde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij het voor aanvang nog puntloze PEC Zwolle kwam de regerend landskampioen op voorsprong via Luuk de Jong, maar een na rust uitstekend voetballend PEC kwam in de tweede helft dankzij een parel van Vito van Crooy langszij. In de derde minuut van de blessuretijd zorgde De Jong alsnog voor treurnis in Zwolle en ontlading bij PSV: 1-2.

Ajax laat niets heel van Emmen en tankt vertrouwen richting Kiev

Een freewheelend Ajax heeft zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA een goede generale richting Dinamo Kiev gespeeld tegen FC Emmen. De ploeg van Erik ten Hag had geen kind aan de debutant in de Eredivisie en voetbalde zich zeer eenvoudig naar een 5-0 overwinning. Hakim Ziyech nam Ajax voor rust bij de hand en Klaas-Jan Huntelaar was met twee goals ook erg belangrijk. De Amsterdammers kenden zo een goeie aanloop richting Kiev.

Loting KNVB Beker: top-drie treft amateurclubs

Ajax, Feyenoord en PSV hebben gunstig geloot voor de eerste ronde van de KNVB Beker. De traditionele top-drie neemt het op tegen amateurclubs: Ajax gaat naar tweede klasser Te Werve, Feyenoord treft hoofdklasser Gemert en PSV neemt het op tegen Excelsior Maassluis, dat normaal in de Tweede Divisie uitkomt.

Overmars: "Met de interesse in Ziyech valt het wel mee"

Het heeft er alle schijn van dat Hakim Ziyech bij Ajax blijft. De spelmaker van de Amsterdammers had een vertrekwens, maar van een transfer lijkt het niet te komen. Volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn er geen clubs concreet.

Wederom blijft doelpunt Ronaldo uit bij overwinning Juventus

Cristiano Ronaldo staat ook na de tweede wedstrijd voor Juventus nog op nul doelpunten. De Oude Dame was zaterdagavond met 2-0 te sterk voor Lazio. In plaats van Ronaldo namen Miralem Pjanic en Mario Mandzukic de doelpunten voor hun rekening.

FC Groningen sluit roerige week af met eerste zege

Twee week lang was het kommer en kwel bij FC Groningen, maar in een met hoosbuien geteisterd Doetinchem heeft de club uit het noorden zaterdagavond haar eerste drie punten geboekt. Met een omgegooid elftal liep het niet ineens een stuk beter, maar dankzij basisdebutant Michael Breij werd de voorsprong gegrepen en uiteindelijk niet meer weggegeven. De Graafschap zat geen moment lekker in de wedstrijd en ook het slotoffensief leverde niet de zo begeerde gelijkmaker op.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!