FC Barcelona kruipt dankzij VAR door oog van de naald

26 augustus 2018, 00:18   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 00:23

FC Barcelona is zaterdagavond ontsnapt aan puntenverlies tegen Real Valladolid (0-1). De promovendus tekende diep in blessuretijd voor de gelijkmaker, maar de VAR constateerde dat Keko buitenspel stond en kroop Barça door het oog van de naald.

De kampioen van Spanje startte met onder meer Lionel Messi, Philippe Coutinho, Luis Suárez en Ousmane Dembele in de basis. Maar Barcelona had veel moeite een gaatje te vinden. Dat kwam ook door de belabberde grasmat die in Valladolid lag. Kansen waren er wel. Dembele kreeg mogelijkheden, en doelman Jordi Masip hield Suarez en Coutinho van het scoren af.

Na een uur spelen maakte de ploeg van Ernesto Valverde het verschil. Sergi Roberto kopte een hoge voorzet knap terug. De bal kwam voor de voeten van Dembele, die de bal laag in de verre hoek schoot. Valladolid protesteerde tegen het doelpunt, want volgens de thuisploeg was de bal de achterlijn gepasseerd voordat Sergi Roberto de bal terugkopte. De arbitrage wuifde de protesten weg.

Met de goal van Dembele was Barcelona er nog niet, ook al kreeg het zelf goede kansen op een tweede treffer. Het kwam aan de andere kant twee keer enorm goed weg. Invaller Keko was de hoofdrolspeler. Hij kreeg een grote kans op de 1-1, maar raakte de bal niet goed met zijn hoofd waardoor Marc-André ter Stegen de bal kon pakken. Meest besproken moment van Keko is zijn afgekeurde doelpunt in blessuretijd. De VAR zag dat Keko een millimeter buitenspel stond en keurde de arbiter de treffer af, tot grote opluchting van Barcelona.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen