De Jong over slotfases PSV: "Niet meer van geluk spreken"

26 augustus 2018, 09:09

Regerend landskampioen PSV won zaterdagavond op zijn 'PSV's' van hekkensluiter PEC Zwolle. Dankzij een doelpunt in de ultieme slotfase van Luuk de Jong, die in de eerste helft ook al scoorde, wonnen de Eindhovenaren met 1-2. Volgens de spits is het geen toeval dat PSV zo vaak in de laatste minuten de winst binnensleept: "Dat is ook een kwaliteit."

Op bezoek bij PEC had PSV het zeker in de tweede helft erg lastig tegen de puntloze Zwollenaren, maar dankzij een goal in extremis leverde het toch drie zwaarbevochten punten op. De Jong oogt na afloop opgelucht voor de camera van FOX Sports. "Je kunt misschien niet meer van geluk spreken. We zijn er altijd in blijven geloven, ook al zit het soms niet mee. Dat is ook een kwaliteit." Stiekem hield de spits niet echt rekening met een late overwinning. "Ook ik heb na rust een lange fase het gevoel gehad dat het er niet meer in zat en gehoopt dat het 1-1 zou blijven."

Met twee goals was De Jong weer eens een keertje goud waard voor PSV. Het waren zijn eerste treffers van het seizoen in de Eredivisie, terwijl hij doordeweeks tegen BATE Borisov ook genoeg kansen liet liggen. Het leverde de 27-jarige spits kritiek op. "Daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Ik ben spits, ik moet scoren."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!