Weghorst beleeft opvallend debuut: "Geef altijd alles"

26 augustus 2018 – Het was het debuutje wel voor Wout Weghorst in de Bundesliga. De spits van VfL Wolfsburg begon in de basis, leek met rood te moeten vertrekken tijdens het duel met Schalke 04, maar mocht na ingrijpen van de VAR blijven staan. "Ik had er misschien beter aan gedaan om weg te blijven."

Weghorst beleeft opvallend debuut: "Geef altijd alles"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Oranje-international leek in de met 2-1 gewonnen wedstrijd een kopstoot uit te delen aan Schalke-spits Guidi Burgstaller na wat gehannes bij een standaardsituatie. De Nederlanders werd door scheisrechter Patrick Ittrich van het veld gestuurd, maar mocht daarna na het bekijken van de beelden blijven staan. "Ik had er misschien beter aan gedaan om weg te blijven", analyseert Weghorst in gesprek met Wolfsburger Allegemeine. "Toen ik van het veld liep, dacht ik nog: 'misschien ziet hij op de beelden toch dat het geen rode kaart was.'"

Eén minuut daarvoor viel er wel een rode kaart na een overtreding op Weghorst. De spits ging neer na een hoog been van Schalke-verdediger Matija Nastasic. De centrale defensieve kracht moest met rood van het veld. "Hij kwam hoog met zijn been en dat was misschien wel gestrekt. Hij raakte mij ook een beetje."

Het waren dus 75 opmerkelijke eerste minuten voor Weghorst in de Duitse competitie. Trainer Bruno Labbadia wisselde de van AZ overgekomen spits een kwartier voor tijd. Het leverde Weghorst een applaus op. "Dat was super en gaf me zelfvertrouwen. Ik geef altijd alles, misschien waarderen de mensen dat hier."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Bundesliga

gerelateerd