Luik kopieert Ajax: "Bij Ajax deed Frenkie de Jong dat perfect"

26 augustus 2018, 12:47

Het Standard Luik van Michel Preud'homme werd onlangs door Ajax uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. De Belgen hebben gekeken naar de tactiek van de Amsterdammers, geeft Preud'homme toe: "Ik heb tegen de groep gezegd: wij kunnen dat ook"

Standard Luik won zaterdag met 3-2 van STVV en na afloop verklaarde Preud'homme tegenover Sporza dat ze de tactiek van Ajax hadden gekopieerd. Hij maakte namelijk gebruik van een inschuivende centrale verdediger, zoals Frenkie de Jong geregeld laat zien bij Ajax. Vooralsnog levert het de Belgen een tweede plaats in de competitie op.

 

De Standard-trainer legt uit dat er getraind is op het 'Ajax-systeem': "Bij Ajax deed Frenkie de Jong dat perfect. Ik heb tegen de groep gezegd: wij kunnen dat ook. Je kan niet alleen met offensieve spelers, maar ook met verdedigers een meerderheid creëren."

Het zorgde ervoor dat Luik in de slotfase een achterstand omboog in een 3-2 overwinning. Zodoende leverde de uitschakeling van Standard ook de nodige ervaring en leermomenten op voor Preud'homme en zijn ploeg. "Daarom is Europees voetbal leuk: je leert veel."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen