Hattrick Sol bezorgt Willem ll klinkende thuiszege op Heracles

26 augustus 2018, 14:09   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 14:17

Willem ll heeft zondagmiddag in eigen huis een daverende zege geboekt op Heracles Almelo. Donis Avdijaj zorgde in een tijdsbestek van enkele minuten voor een 2-0 voorsprong, waarna Fran Sol zich met een heuse hattrick op het scorebord meldde. Heracles kon er niets tegenover stellen en droop met een 5-0 nederlaag af.

Beide ploegen begonnen fris en fruitig aan het duel. Er werd goed gevoetbald en het balbezit golfde in de openingsfase op en neer, waardoor de wedstrijd aantrekkelijk was om naar te kijken ondanks het uitblijven van grote kansen. Willem ll was het dichtst bij een vroege openingstreffer, toen Heracles-doelman Janis Blaswich volledig over een simpele terugspeelbal heen maaide en de bal tot zijn grote opluchting maar net voorlangs zag rollen.

Vijf minuten na de 2-0 kon ook Sol worden bijgeschreven op het scorebord, toen hij uit de rug van zijn man wegliep en een heerlijk aangesneden voorzet van Aras Özbiliz binnen kon koppen. Het ideale scenario ontrolde zich zodoende voor de goed spelende en bijzonder effectieve Tilburgers, die net als vorig seizoen tegen Heracles gingen rusten met een 3-0 voorsprong.

Heracles-trainer Frank Wormuth moest na een rampzalige eerste helft ingrijpen en bracht Sylvester van de Water voor de tegenvallende Kristoffer Peterson om de ommekeer te forceren, maar het was Willem ll dat al kort na rust de voorsprong kon vergroten. Dat gebeurde toen Alexander Merkel Damil Dankerlui in de zestien op lompe wijze onderuit schopte. Scheidsrechter Pérez liet het incident in eerste instantie aan zich voorbij gaan, maar wees op advies van de VAR even later toch naar de stip. Fran Sol wist met de strafschop wel raad en maakte er 4-0 van. Hiermee was de koek nog niet op voor het Willem ll-publiek, want een kwartier voor tijd maakte Sol zijn hattrick vol, door vanuit randje buitenspel te vertrekken en een lekkere pass van achteruit perfect af te ronden: 5-0.

De Tilburgers trakteerden hun publiek dus op een heerlijke middag met vijf goals, maar met nog enkele dagen te gaan tot aan de transferdeadline zal het voor de rood-wit-blauwe fans nog spannend worden of zij hun Spaanse spits komend seizoen aan boord houden.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther 7; Damil Dankerlui 8, Fernando Lewis 8, Freek Heerkens 7, Diego Palacios 6.5; Pol Llonch 6 (68. Elmo Lieftink 6.5), Daniel Crowley 6, Atakan Akkaynak 6.5 (76. Dries Saddiki -); Aras Özbiliz 7 (76. Jordy Croux -), Fran Sol 8.5, Donis Avdijaj 8.

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich 4; Wout Droste 5, Stephen Sama 5, Robin Pröpper 5, Bart van Hintum 5.5 (6.5 Lennart Czyborra 6); Yoëll van Nieff 5.5, Mohammed Osman 6, Alexander Merkel 4.5; Brandley Kuwas 5, Adrián Dalmau 5 (76. Vincent Vermeij -), Kristoffer Peterson 5 (46. Sylvester van de Water 5).

Man of the Match: Fran Sol

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen