Pierie schrok voor de rust: "Zacht uitgedrukt was het dramatisch"

26 augustus 2018 – Kik Pierie vond dat sc Heerenveen in de eerste helft veel te weinig liet zien tegen Feyenoord zondagmiddag. De 18-jarige verdediger schrok van het niveau dat zijn eigen ploeg etaleerde in het Abe Lenstra Stadion. "Als je kijkt naar de eerste helft, dan was het zacht uitgedrukt dramatisch", liet hij op het clubkanaal niets aan duidelijkheid te wensen over wat hij er van vond.

Pierie schrok voor de rust: "Zacht uitgedrukt was het dramatisch"

"Als je kijkt hoe wij ruimtes weggeven en druk zetten, is dat ver onder niveau. We kwamen overal te laat", constateerde Pierie, die in de tweede helft wel verantwoordelijk was voor de echte aansluitingstreffer (4-2) van de Friezen. "Maar toen was het leed eigenlijk al geleden." Desondanks werd het via Dave Bulthuis nog wel even echt spannend.

"De tweede helft geeft ons een goed gevoel, omdat je ziet dat we mentaal echt een team zijn", vond Pierie, die zijn eerste doelpunt maakte namens sc Heerenveen ooit. Ook gaf hij een assist bij de kopbal van Morten Thorsby. Goede prestaties, waarmee hij zichzelf ongetwijfeld in de belangstelling voetbalt van andere clubs. Toch gaf hij aan deze zomer op zeker te blijven in Friesland. Met sc Heerenveen wil hij een goed seizoen draaien. "Na drie duels staan we waar we horen. De uitslagen - een overwinning, gelijkspel en nederlaag - zijn tot dusver terecht."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Eredivisie

gerelateerd